Jump to content
Arkivverket
Alf Christian Frogner

PÅ VEI MOT 2014 - GODT NYTT JUBILEUMSÅR!

Recommended Posts

Alf Christian Frogner

For 200 år siden var våre forfedre og formødre på vei mot 1814, men "ingen visste vægen å itte hen det bar". Den 14. januar ble Kieltraktaten undertegnet, hvor Norge kun var en brikke i det politiske spillet. Men takket være all motstand, er det vi i dag fortsatt "høster fruktene" av arbeidet som de 112 folkevalgte representantene startet på Eidsvoll den 10. april.

 

Vi tar nå de siste skritt i jubileumsåret for allmenn stemmerett og i skrivende stund forbereder vi oss på de første skritt i ytterligere et jubileumsår. Men dersom vi trår varsomt, "veit vi vægen å hen det bær".

 

Det daglige nyhetsbildet viser oss dessverre, at mange ennå slåss for å oppnå de samme demokratiske rettighetene som vi tar som gitt i vår hverdag. Det er derfor med stor respekt og takknemlighet til de som banet vei, vi vil feire Grunnloven i det store bildet.

 

Men til daglig kan vi også feire Grunnloven i alle de små bildene, hvor ett av disse til tydelighet har preget dette forumet de siste dagene. Som bruker - både profesjonelt og privat - , kan jeg "høste fruktene" av all den motstand som ledet fram til forlenget levetid for primære funksjoner og tjenester på Digitalarkivet.

 

" Vend i tide, det er ingen skam å snu!" er også et viktig demokratisk prinsipp.

 

Det er derfor med stor respekt jeg retter min takk til alle dere som i en tilsiktet fredfull høytid, har bidratt til en liten feiring i det store bildet, men en stor feiring i det lille bildet, Dere har tydeligvis vært inspirert av Gina Krogs uttalelse fra 1913: " Vi hadde aldri tvilt på at vi skulle seire."

 

 

MED ØNSKE OM ET GODT NYTT JUBILEUMSÅR - I RESPEKT OG SOLIDARITET MED DE SOM ENNÅ INTET HAR Å FEIRE!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Kjell Halvorsen

Tiltredes, 100 %

Share this post


Link to post
Share on other sites
Grete Singstad

NSF feirer jubileumsåret med en bok om de 112 representantene - deres aner til og med oldeforeldre, samt søsken, ektefeller og barn. Det blir en bok jeg tror det blir verdt å eie.

 

Med ønske om et godt og fredlig nytt år for alle!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Berit Gullbekk

Godt Nytt År fra meg :-)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Alf Christian Frogner

Takk for hyggelige svar og positiv respons!

 

Med vår nyvalgte stortingspresident Olaf Michael "Olemic" Thommessen som leder av Hovedkomitéen for Grunnlovsjubiléet, har jeg en god følelse for de kommende markeringer. Han tilkjennegir positive holdninger og har dessuten også en ane blant "Eidsvollsmennene".

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.