Gå til innhold
Arkivverket
Leif Salicath

Finnes det folketelling i Frankrige for ca år 1900, noe før og senere ?

Recommended Posts

Leif Salicath

Jeg har en, muligens to slektninger som ble gift i Frankrige, en av dem i Libourne, Gironde, Aquitaine, Frankrige. Jeg har tidligere forsøkt å finne mere i denne tråden http://www.disnorge....pic.php?t=99084. Nå kommer det jo stadig mere kilder på internet så jeg håper jo på å få flere opplysninger nå.

 

Flere kilder i Frankrige viser ekteskapet til Enselme Castex og Hermance Jeanne Bethsy Baastad (1852-) den 17. jun. 1899 på ovennevnte adresse, bl.a. denne http://fr.geneawiki....ourne-1893-1905, men jeg finner ikke ekteskap til bror til "Betsy", Carl Herman Baastad som iflg. familien gifter seg med søsteren til Enselme Castex, nemlig Antonia Castex. De gifter de seg ihvertfall ikke samme sted.

 

I Lassens samlinger nevnes at Carl Herman Baastad omkommer i forlis med skonnerten Siri utenfor Fredrikshavn, http://arkivverket.n...size=big&mode=0 den 18.okt.1884. Da var han 19 år gammel og jeg er meget usikker på om han faktisk var gift så ung. Jeg begynner å tro at Antonia(e) Castex kan være mor eller far til Enselme og at det er feil i familiekrøniken.

 

Jeg kan føye til at foreldrene til søskenparet Baastad var skipskaptein Arnt Herman Baastad 1817-1899 fra Halden og Marie Elisabeth Bichet 1826-1900. Hun kom også fra Libourne, Gironde, Aquitaine, Frankrige og trolig ble de gift ca 1850-51 i Frankrige, men bosatte seg i Halden. Hennes etternavn skrives også Ruche, Herschi eller Rische.

 

Jeg håper altså på at folketellinger i Frankrige kan hjelpe meg videre, men hvor finner jeg dem ?

Endret av Leif Salicath

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.