Gå til innhold
Arkivverket

Finnes det folketelling i Frankrige for ca år 1900, noe før og senere ?


Leif Salicath
 Del

Recommended Posts

Jeg har en, muligens to slektninger som ble gift i Frankrige, en av dem i Libourne, Gironde, Aquitaine, Frankrige. Jeg har tidligere forsøkt å finne mere i denne tråden http://www.disnorge....pic.php?t=99084. Nå kommer det jo stadig mere kilder på internet så jeg håper jo på å få flere opplysninger nå.

 

Flere kilder i Frankrige viser ekteskapet til Enselme Castex og Hermance Jeanne Bethsy Baastad (1852-) den 17. jun. 1899 på ovennevnte adresse, bl.a. denne http://fr.geneawiki....ourne-1893-1905, men jeg finner ikke ekteskap til bror til "Betsy", Carl Herman Baastad som iflg. familien gifter seg med søsteren til Enselme Castex, nemlig Antonia Castex. De gifter de seg ihvertfall ikke samme sted.

 

I Lassens samlinger nevnes at Carl Herman Baastad omkommer i forlis med skonnerten Siri utenfor Fredrikshavn, http://arkivverket.n...size=big&mode=0 den 18.okt.1884. Da var han 19 år gammel og jeg er meget usikker på om han faktisk var gift så ung. Jeg begynner å tro at Antonia(e) Castex kan være mor eller far til Enselme og at det er feil i familiekrøniken.

 

Jeg kan føye til at foreldrene til søskenparet Baastad var skipskaptein Arnt Herman Baastad 1817-1899 fra Halden og Marie Elisabeth Bichet 1826-1900. Hun kom også fra Libourne, Gironde, Aquitaine, Frankrige og trolig ble de gift ca 1850-51 i Frankrige, men bosatte seg i Halden. Hennes etternavn skrives også Ruche, Herschi eller Rische.

 

Jeg håper altså på at folketellinger i Frankrige kan hjelpe meg videre, men hvor finner jeg dem ?

Endret av Leif Salicath
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

Du kan poste nå og registrere deg senere. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Ditt forrige innhold har blitt gjenopprettet .   Tøm tekstverktøy

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.