Gå til innhold
Arkivverket
Alf Christian Frogner

"Den ukjente Fredrik" - med barn på Tangnes (Nes, Hedmark)

Recommended Posts

Alf Christian Frogner

I "NES Bygdebok ANDRE BIND 4. DEL" oppgis følgende, som sammen med supplerende opplysninger, dokumenterer forbindelse til en for meg ukjent Fredrik:

 

1. Absalon Fredriksen, oppsitter på Tangnes søndre med skjøte tgl. 1714 og døde på gården Børstad i Vardal (bg. 1759, 77 år gammel). Gift med Anne Pedersdatter Ødemyhr, som døde på gården Kattestad i Vardal (bg. 1770, 84 år 5 mnd. gammel).

 

2. Halvor Jensen Reinsby (Toten), oppsitter på Tangnes nordre med skjøte tgl. 1714 og døde på gården Brenna (Stange, Hedmark) (bg. 1732, 48 år gammel). Gift med Christense Fredriksdatter, som døde på gården Brenna (bg.1737, 55 år gammel).

 

3. Margrethe Fredriksdatter, som det ble avholdt arveskifte etter i 1771. Gift 1.g. med Hans Christensen Båkinn (Toten), som overtok med skjøte tgl. 1725 som oppsitter på Tangnes nordre etter Halvor Jensen .Han er ca 1717 oppgitt å være 28 år gammel og arveskifte etter ham ble avholdt i 1733. Gift 2.g. med (enkemann?) Hans Stensen Berg (Vardal), som var født ca 1702.

 

4. Malene Fredriksdatter. Gift med Hågen Olsen oppsitter på Røråsen med arveskifte avholdt i 1744.

 

Men hvem er "Den ukjente Fredrik" ?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.