Gå til innhold
Arkivverket
Niels Hegge

Norsk portrettarkiv, Bernhoft, navn på person og på ramme stemmer ikke overens

Recommended Posts

Niels Hegge

Jeg har søkt på Bernhoft på http://portrettarkiv.ra.no/fotoweb/ . Det blir 18 resultat, ikke alle med Bernoft i navne,t men tydelig kobling til Bernhoft i beskrivingen. Men om en titter på rammen på bildet av Friis, Bendix Absalonsen så står det Bernoft, ikke Friis. Det samme uoverensstemmelse på Jørgen Bernoft (uten ?) og Christopher Andersen Bernoft.

 

Vet noen om det er portrettarkivet som har feil, eller den som rammet inn og satte navn på bilde?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Leif Salicath

Ektefellen er Karen Hansdatter Hagerup c1650-etter 1701. Hun var først gift med Jon Erichson Jämt 1614-1698, sogneprest på Støren og deretter med Bendix Absalonsen Beyer Friis c1660-1737. Jeg finner ingen Bernhoft i deres aner, men der var jo også sogneprester på Støren som het Bernhoft, f.eks. Christopher Andersen Bernhoft 1690-1754 og Jørgen Christophersen Bernhoft 1719-1768.

Endret av Leif Salicath

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Niels Hegge

Jeg var kanskje ikke tydelig nok ;-) . Om titter på bildet som vises på portrettarkivet med navnet til Bendix Friis, så står det ikke Friis nederst på ramma, det står Bernhoft 1731- 1754. Derimot så står det Friis på ramma til bildet der portrettarkivet har Jørgen Bernhoft som personnavn. Så vad er korrekt??

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Niels Hegge

Nei, der er det ikke hjelp. Bildene henger i Støren kirke. Jeg har selv tatt bilder der og trodde att det som står i gullskrift nederst på ramma er korrekt. Men nå begynner jeg å tvile.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.