Gå til innhold
Arkivverket
Inger-Lise Haga

Statsborgerskap

Recommended Posts

Inger-Lise Haga

Min oldefar, Karl Leonard Sørensen, f. 30.04.1914, snakket om at han på et tidspunkt var registrert som dansk statsborger. Han snakket også om å ha vært på Bastøy. Er det mulig å få verifisert dette? Finnes det registre å lete i? Jeg er da nysgjerrig på dette med statsborgerskapet hans.

 

Karl Leonard er sønn av Karl Laurits Sørensen (fra Danmark, bosatt i Oslo i folketelling 1910) og Aline Johanne Iversdatter Nilsen (Lina Nilsen) f. 16.12.72 - Haus i Hordaland. Karl har flere søsken, som samtlige, etter hva vi vet, er registrert som norske statsborgere.

 

Alle opplysninger rundt Karl Leonard er interessante.

 

Takk for hjelp.

 

Inger-Lise Haga

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Lars Løberg

Etter dagjeldende lov om statsborgerrett arvet barnet sin fars statsborgerskap. Det innebærer at dersom Karl Laurits fortsatt var dansk statsborger i 1914, så ble også Karl Leonard automatisk dansk statsborger, ikke norsk. Dersom Karl Laurits senere søkte om og fikk norsk statsborgerskap, ville ikke bare han miste sitt danske statsborgerskap, det ville også gjelde for hans umyndige barn. Det er altså rimelig sannsynlig at Karl Leonard hadde rett i påstanden sin om at han på et tidspunkt var registrert som dansk statsborger.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.