Gå til innhold
Arkivverket
Harald Kismul

Maren Olsdatter Stangeland

Recommended Posts

Harald Kismul

Forsøker å finne ut av en Maren Olsdatter Stangeland som var gift med Fredrik Christian Holberg Arentz Reimers. Giftermål fant sted på Rennesøy 21. september 1831. Sammen fikk Maren og Fredrik tvillingene Cathrine Fredrikke og Anne Karine 25/12-1832, Christiane Bolette 4/5-1834 (på folketellinger som kan søkes digitalt er hun oppført med stavelsen Kristianne fra tid til annen) og Fredrik Kristian 25/12-1835.

 

Maren skal etter sigende være født i Høiland en gang rundt 1798-99, døde 24. april 1837 og ble gravlagt 30. april på Rennesøy.

 

Det vesle jeg klarer å skrape sammen om Maren er den samme informasjonen som man finner på "stamtavle over familien Holberg" som ble utgitt i 1884 i forbindelse med 200 års jubileum for Ludvig Holberg, samt alderen hennes som er oppgitt i kirkebok ved hennes begravelse som 39 år. Sammen gir dette fødsel mellom 1798-99. For dem som ønsker å se denne "stamtavle over familien Holberg", kan denne søkes opp på nett på nasjonalbiblioteket. På side 18 (søke side 20) finner man Maren Olsdatter Stangeland, f. Høiland ca 1799. Datter av Ole Olsen fra Sandnæs og Anne Karine.

 

Stedene jeg kan finne tilknytning til etternavnet "Stangeland" er i "stamtavlen...." og ved vielsen. Ut over dette er "Maren Olsdatter" navnet som nyttes. Jeg har ikke vært i stand til å finne noen kirkebok med nedtegnelse av hennes fødsel, men kan så klart ha oversett et navn. Ikke all "skjønnskrift" er like enkel å tyde :-) 

 

Er der noen som sitter på informasjon om denne damen, eller som har et godt råd eller to på hvor jeg skal lete videre? Eksisterer graven til Maren, hennes mann og hans kone nr 2 fortsatt?

 

Christian Bolette (se øverst) er min tippoldemor. Via hennes barnebarn (min mormor) har jeg overtatt et eksemplar av "stamtavlen over....". Min avdøde mormor drev en gang med slektforskning, men disse papirene eksisterer ikke lenger. Hun gjorde div korrigeringer på "stamtavlen" der hvor hun fant feil, men ingen korrigeringer er gjort på Maren Olsdatter Stangeland. Det er nærliggende å anta at navnene på hennes foreldre stemmer (hennes mor og datter heter Anne Karine), men kilden til disse navnene kjenner jeg ikke til. 

 

Der ligger fra tidligere en sak på denne damen på forumet, ville legge inn noe på den lenken men fikk kun melding om at jeg måtte logge på selv om jeg var på logget....

 

Mvh

 

Harald

 

 

 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Harald Kismul

I klokkerboken for Rennesøy (1816-41) under innflyttede står der oppført en Ole Olesøn under 1837-38 perioden. Han er ikke oppført med noe alder. Klarer noen å tyde informasjonen som tilhører navnet? Kunne vært greit å sjekket ut/inn denne personen.

 

 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.