Gå til innhold
Arkivverket
Ole Heggelund

Vielse Huso/Øvrethun - oppslag fødselsregister Gol

Recommended Posts

Ole Heggelund

Jeg sliter med å finne vielsesdato for Maria Andersdotter Øvrethun, f. 1888 i Solvorn og Herbrand Erikson Huso, f. 1889 i Hemsedal. Ved folketellingen i 1910 var Maria hushjelp i Bergen og Herbrand skredderlærling i Drammen. De er gift da de får sønnen Erik f. 25.4.1917 på Gol. Kan ikke finne paret viet verken i Drammen, i Bergen, i Solvorn eller på Gol.

 

I følge statsarkivar Nedrebø i Bergen skal det være ført fødselsregister i alle sokn fra 1916 av. Jeg håper det er mulig å få gjort et oppslag i fødselsregisteret for Gol for 1917 (da sønnen ble født) for å se om om vielsen til Maria og Herbrand  kan være innført der. I følge Nedrebø har fødselsregisteret egen rubrikk for opplysning om vigselssted og vigselsdato/år for foreldre. Kan ikke finne dette fødselsregisteret skannet så jeg håper derfor opplysningene finnes på Statsarkivet.

 

På forhånd takk for hjelpen.

 

Vennlig hilsen

Ole Heggelund

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Statsarkivet i Kongsberg

Til Ole Heggelund

 

Vi har undersøkt fødselsregister for Gol (nr. 1) og funnet fødselen til Erik (f. 25.4.1917) innført. Det står ikke innført hvor vielsen til Herbrand Eriksen og Marie Andersdt. har funnet sted eller dato. Det står innført hvilket år, men vi er usikre på om det står 1912 eller 1917.

 

Vennlig hilsen

Statsarkivet i Kongsberg

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Ole Heggelund

Takk for rask tilbakemelding og greit svar. Det var i hvert fall noe "å henge hatten på" at jeg nå kan konsentrere meg om året 1912 eller 1917. Jeg får lete videre :unsure:

God helg!

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.