Gå til innhold
Arkivverket
trond høviskeland

Skilsmisse

Recommended Posts

trond høviskeland

Hei,

i 1900-tellingen for Bergen er Sofie Svendsen (f 1855 Skudesnes) (id: pf01037335017850) oppført som skilt. Hennes tidligere mann, Tollef Svendsen (f 1849 Etne) er å finne som EL, i det som ser ut til å være et pensjonat i strandgaten (id: pf01037335002453), mens sivilstand for ham er e. Deres siste barn er født i 1894, så jeg antar at det foreligger en skilsmisse i årene etter. Er det mulig å slå opp dette, og eventuelt få ut begrunnelsene for oppløsningen av dette ekteskapet?

mvh

trond høviskeland

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Yngve Nedrebø

Skilsmisser på 1890-tallet ville normalt skje gjennom departemental bevilling, men kunne nok også skje gjennom dom. I en dom vil det normalt være gitt grunner, i søknad om separasjon og skilsmisse til departementet behøver det ikke stå særlig begrunnelse, bare at vilkårene for skilsmissen var til stede. 

 

Skilsmisse gjennom departemental bevilling må søkes i Riksarkivet.

 

Bergensbrannen i januar 1916 har ødelagt størstedelen av domstolsarkivene fra Bergen fra 1880-tallet til januar 1916, noe som gjør det svært vanskelig å sjekke mulig dom i denne saken.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
trond høviskeland

Trist, men takk likevel.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.