Gå til innhold
Arkivverket
Laila Nyhus

Gerd Alette Mikaelsen

Recommended Posts

Laila Nyhus

Hei:)

Kan noen fortelle meg om jeg har en ukjent og dessverre avdød tante?

Min morfar sa engang før han døde at hans kone, min mormor fikk en unge da hun var bare ungjente...

Denne ble satt bort, og vi mener det var et pikebarn.

Etter hva vi har funnet ut så er  dette barnet som pr i dag ville vært ganske gammel, død, og har ingen arvinger da de aldri kunne få barn.

Mormor het Gerd Alette Fjeldstad  senere gift med Odvar Asbjørn Mikaelsen

Gerd var født  20.9.1918 død i 1985 vokste opp på Sætre/Hurum som jeg vet og flyttet til Nesodden da hun giftet seg med Odvar.

Pikebarnet het Ingebjørg, vokste opp hos Olga Støa (Nesodden)og giftet seg senere med Magne Eigeland (tror de bodde i oslo i senere år iallefalll)

Blir glad for all hjelp og evt tips.

På forhånd takk!!

Mvh Laila

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Ann-Mary Engum

Denne?

 

I såfall var mora veldig ung.

 

Dødsfall i Norge 1995-april 2001 (1947-2001)

Ingebjørg Synøve Eigeland 10.03.1931 23.02.1996 1996 3400 F Drammen byrett

http://digitalarkivet.no/cgi-win/webcens.exe?slag=visbase&sidenr=3&filnamn=DODSFALL&gardpostnr=34399&merk=34399#ovre

 

 

2576345 Ingebjørg-Synøve  Eigeland    1003  1931  2302  1996    1996  k    11  M  4  Minnes I Kjærlighet  Vis Frogner Lier

http://www.disnorge.no/gravminner/korrigering.php?id=2576345

 

 

Ektemannen?

Skattelister 2001.

MAGNE EIGELAND
Født 18.02.1931 3400 LIER

 

 

Finner han ikke på senere skattelister.

 

Jo,her er han vel kanskje:

 

Skattelister 2009

NILS MAGNE EIGELAND
Født 1931 3400 LIER

 

Endret av Ann-Mary Engum

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Laila Nyhus

Ja det kan nok stemme dette ja.. I følge rykter som Bestefar engang sa oss, så var hun veldig ung da hun fødte Ingebjørg, og satte henne bort... Men hvor kan jeg finne noe som helst om dette??

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Anne-Lise Hansen

Ingebjørg er født etter sperrefristen (1930) for opplysninger av personsensitiv karakter. Denne er innført for dåpslister, fordi det senere nettopp kan være føyet til  opplysninger om plassering i annen familie eller adopsjon.

 

Om sperrefrister: http://arkivverket.no/arkivverket/Bruk-av-arkiv/Taushetsbelagt/Lovverk-og-praksis/Sperrefrister

 

Opplysninger om plassering for oppfostring vil ellers befinne seg i kommunale arkiver og en kan henvende seg til aktuelt kommunearkiv om en fyller vilkårene for allikevel å kunne få innsyn i opplysningene som har 100 års klausul. (Vedrørende innsyn i adopsjonssaker er det Fylkemannen som er rett instans.)  Om hun er født i Hurum, vil vel Interkommunalt arkiv (IKA) i Kongsberg være rett adresse: http://ikakongsberg.no/sider/tekst.asp?side=10&meny=Kontakt&sitenavn=ika

 

Forøvrig er Norsk Helsearkivs forum ikke rett forum å poste dette spørsmålet. Om du får moderator til å flytte emnet ditt til Brukernes eget forum, kan det være noen har kjennskap til familien som kan hjelpe deg bedre. Send epost til digitalarkivet(at)arkivverket.no.

Endret av Anne-Lise Hansen

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Tore Overhaug

Laila

 

Som du ser har du fått bistand videre fra velvillige hjelpere, og som riktig påpekt av sistnevnte er ikke Norsk helsearkivs forum korrekt sted å poste din forespørsel. Vi beklager at vi grunnet avvikling av vinterferie ikke har gitt deg tilsvarende informasjonpå et tidligere tidspunkt. For ytterligere informasjon om Norsk helsearkiv kan vi vise til våre hjemmesider www.norskhelsearkiv.no

 

Dine spørsmål er nå flyttet til riktig sted, og vi ønsker deg lykke til videre i din søken etter slekt.

 

Med vennlig hilsen

Tore Øverhaug

Seniorrådgiver

Norsk helsearkiv

22 02 26 00

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Carsten Schanche

Norske skolefolk 1966:

 

Ingebjørg-Synnøve Eigeland, lærer i barneskolen, Drammen, f. 10-3-1931 i Hurum. Foreldre: Skipsfører Sigurd Støa og Olga f. Christiansen. Stavanger lærerskole 1958. Spesialutd. i gymnastikk 1961-62. Lærer ved Åssiden skole, Drammen. Gift 1962 med Magne Eigeland.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Carsten Schanche

Aftenposten 13-3-1996

 

Ingebjørg-Synnøve Eigeland er gått bort. Mange barn og unge vil huske henne for hennes omtanke og innlevelse i nettop deres situasjon.

 

Nesten 20 år arbeidet hun ved Åssiden skole og mange vil huske henne fra denne tiden og som fortsatt har glede over den gode undervisningen hun ga. Hun hadde en egen evne til å skape miljø rundt elevene sine.

 

I 1976 kom hun til Lier hvor hun først arbeidet ved den Pedagogisk Psykologiske Tjenesten i Lier. Fra 1979 til 1985 var hun tilsatt som fagveileder for spesialundervisningen i alle skoler i Lier. Hun var også leder for pedagogisk veiledningstjeneste. Stadig var hun på farten for å veilede skoler når det gjaldt undervisningsopplegg og tilrettelegging for elever som hadde skrive og lesevansker eller som trengte tilrettelegging på andre måter. For å være enda bedre rustet i arbeidet med å hjelpe dysletikere, tok Ingebjørg-Synnøve embedseksamen i spesialpedagogikk i 1987.

 

Ingebjørg-Synnøve Eigeland kom til Stoppen skole i 1980. Inntil i høst la hun ned et stort arbeid i forbindelse med å tilrettelegge undervisningen for skolens elever med lese- og skrivevansker. Hun ønsket i all sin gjerning å bygge opp selvtillit hos barn og unge. Ingebjørg-Synnøve mente det var en av pilarene i all læring. Allerede i begynnelsen av 60-årene ble hun opptatt av lese- og skrivevansker og hvordan elevene kunne ivaretas. Siden ble hun forkjemper for dysletikerenes sak, lenge før det ble satt fokus på temaet i media. Hennes dyktighet og solide kvalifikasjoner har vært en enorm støtte for mange opp gjennom årene. Hun var alltid engasjert i nye metoder og ny forskning.

 

Arbeidet til Ingebjørg-Synnøve var alltid preget av iver og interesse, orden og grundighet. Alltid stod tanken om den enkelte elev i høysetet. Dessuten var hun som person kvikk og elskverdig, effektiv og rask. Resultatene uteble ikke av hennes lærergjerning. Hun hadde mange gode råd å gi elevene og foreldrene, men også kollegene. Det var alltid en glede for henne å møte igjen sine tidligere elever. Hun husket navn og hendelser som om hun nettop hadde hatt dem som elever.

 

 

Til slutt står det noen navn som jeg sender deg som personlig melding.

 

 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.