Gå til innhold
Arkivverket
Arnstein Tranøy

Sandefiord Borgervæbning 1801

Recommended Posts

Arnstein Tranøy

Denne avdelingen/foreningen eksisterte i 1801 i Sandefjord/Sandeherred. Det vet vi ut ifra et tegning som finnes fra 1801 da alle borgervæpninger måtte melde inn status til København. Tegningen finnes i Dronningens Håndbibliotek. Hvor kan jeg finne informasjon i Norge ut over dette? Har ikke klart å finne noe overhodet.

post-5433-0-15008000-1392817411_thumb.jpg

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Seksjon for brukertjenester

Vi kan ikke se at Riksarkivet har noe arkivmateriale om dette emnet. Vi flytter henvendelsen din videre til Statsarkivet i Kongsberg i tilfelle de kan hjelpe deg i denne saken.

 

Vennlig hilsen

 

Seksjon for brukertjenester

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Statsarkivet i Kongsberg

Til Arnstein Tranøy

 

Det kan være at det finnes opplysninger om Sandefjord borgervæpning i arkivene etter Larvik magistrat, Larvik grevskap eller Larvik byfogd som Sandefjord tidligere hørte under. Dette er materiale du kan undersøke på vår lesesal. Katalog over arkivmaterialet ligger tilgjengelig på Arkivportalen.

Vi har ikke et eget arkiv etter Sandefjord borgervæpning.

 

Vi ser at det er skrevet noe om Sandefjord borgervæpning, dette er blant annet tilgjengelig ved Nasjonabiblioteket: http://bibsys-primo.hosted.exlibrisgroup.com/primo_library/libweb/action/display.do?tabs=detailsTab&ct=display&fn=search&doc=BIBSYS_ILS121906841&indx=1&recIds=BIBSYS_ILS121906841&recIdxs=0&elementId=0&renderMode=poppedOut&displayMode=full&frbrVersion=&dscnt=0&scp.scps=scope%3A%28BIBSYS_ILS%29%2Cscope%3A%28SC_OPEN_ACCESS%29%2Cprimo_central_multiple_fe&frbg=&tab=default_tab&dstmp=1392904366602&srt=rank&mode=Basic&&dum=true&vl%28freeText0%29=sandefjord%20borgerv%C3%A6pning&vid=BIBSYS&gathStatIcon=true

 

Vennlig hilsen

Statsarkivet i Kongsberg

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.