Gå til innhold
Arkivverket
Kjell Arne Brudvik

Gudrun Bergithe Sjursen (f. 14.11.1918, Sunde, Kvinnherad, Hordaland)

Recommended Posts

Kjell Arne Brudvik
Gudrun Bergithe Sjursen (f. 14.11.1918, Sunde, Kvinnherad, Hordaland) ble født i Sunde, Kvinnherad av foreldre Adolf Gerhard Sjursen (1893) og Marta Helene Johannesdatter Bjørkelund (1895). Hun skal ha dødd under andre verdenskrig; og etter samtaler med søskenbarn som husker at Marta døde alene og uten levende barn, så menes det at Gudrun trolig skal ha dødd i Oslo da hun flyttet dit.

 

Jeg har sjekket igjennom dødsfallprotokollregisteret, og har funnet en kandidat som etter all sannsynlighet er «min» Gudrun. Er det mulig å få verifisert dette på noen måte? Referansen er som følger (#1264):

 

Kildeinformasjon: Oslo fylke, Oslo skifterett, Dødsfallsprotokollregister 41 (Hbe 0041), 1941-1941, oppb: Statsarkivet i Oslo. 

På forhånd takk!

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Sven Hjortland

Fant denne i Aftenposten 14.10.1941:

 

Fødselsår 1918.

Endret av Sven Hjortland

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Kjell Arne Brudvik

Hjertelig takk igjen Sven, med dette er det nok rimelig sannsynlig å anta at det er korrekt person; både med tanke på at dødsannonsen er da satt med morens navn, samt at moren da skriver at "min inderlig kjære datter". På dette tidspunktet var Adolf allerede død og broren var ute i Europa og kjempet mot Nazistene. Usikker på hvordan postgangen var for broren sin del, kan jo faktisk tenkes at han aldri rakk og få vite at søsteren var død før han selv ble torpedert.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Kjell Arne Brudvik

FIkk bekreftet av søskenbarn av Gudrun at dette er korrekt; moren tok med seg urnen tilbake til Sunde etter kremeringen var ferdig; og urnen ble så satt ned på faren Adolf sin grav. Takk så meget for strålende assistanse Sven!

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.