Gå til innhold
Arkivverket

Gudrun Bergithe Sjursen (f. 14.11.1918, Sunde, Kvinnherad, Hordaland)


Kjell Arne Brudvik
 Del

Recommended Posts

Gudrun Bergithe Sjursen (f. 14.11.1918, Sunde, Kvinnherad, Hordaland) ble født i Sunde, Kvinnherad av foreldre Adolf Gerhard Sjursen (1893) og Marta Helene Johannesdatter Bjørkelund (1895). Hun skal ha dødd under andre verdenskrig; og etter samtaler med søskenbarn som husker at Marta døde alene og uten levende barn, så menes det at Gudrun trolig skal ha dødd i Oslo da hun flyttet dit.

 

Jeg har sjekket igjennom dødsfallprotokollregisteret, og har funnet en kandidat som etter all sannsynlighet er «min» Gudrun. Er det mulig å få verifisert dette på noen måte? Referansen er som følger (#1264):

 

Kildeinformasjon: Oslo fylke, Oslo skifterett, Dødsfallsprotokollregister 41 (Hbe 0041), 1941-1941, oppb: Statsarkivet i Oslo.



 

På forhånd takk!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fant denne i Aftenposten 14.10.1941:

 

Fødselsår 1918.

Endret av Sven Hjortland
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hjertelig takk igjen Sven, med dette er det nok rimelig sannsynlig å anta at det er korrekt person; både med tanke på at dødsannonsen er da satt med morens navn, samt at moren da skriver at "min inderlig kjære datter". På dette tidspunktet var Adolf allerede død og broren var ute i Europa og kjempet mot Nazistene. Usikker på hvordan postgangen var for broren sin del, kan jo faktisk tenkes at han aldri rakk og få vite at søsteren var død før han selv ble torpedert.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

FIkk bekreftet av søskenbarn av Gudrun at dette er korrekt; moren tok med seg urnen tilbake til Sunde etter kremeringen var ferdig; og urnen ble så satt ned på faren Adolf sin grav. Takk så meget for strålende assistanse Sven!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

Du kan poste nå og registrere deg senere. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Ditt forrige innhold har blitt gjenopprettet .   Tøm tekstverktøy

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.