Gå til innhold
Arkivverket
Jørgen M. Steen

Tom database - Drengar innflytta til Bergen 1671-1760

Recommended Posts

Jørgen M. Steen

Det ser ut til at databasen Drengar innflytta til Bergen 1671-1760 er tom.

 

På gamle DA er det massevis av navn, så det er tydelig noe har gått feil: http://digitalarkivet.no/cgi-win/webcens.exe?slag=visbase&filnamn=WebDreng&metanr=1699

 

F. eks. søk på nye DA etter Johan Boltenhagen returnerer 0 resultat. Det samme gjør søk etter * eller et tomt søk. Han er nr. 1 i den gamle databasen.

http://digitalarkivet.arkivverket.no/kilde/100421

 

Det er også en link kalt WebDreng.htm på info-siden som peker til http://filer.digitalarkivet.arkivverket.no/WebDreng.htm som er død (Not found).

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Tone Merete Bruvik

Vi har en god del databaser fra gamle DA som ennå ikke er tilgjengelig i nye DA, det gjelder bl.a. denne listen over drenger flyttet til Bergen. Dette er nå under lasting, og mens vi holder på er det ikke alltid vi greier å holde helt orden på om det er lastet inn eller ikke, slik at det vises lastet før det reelt sett er det, slik som i dette tilfellet.

 

Men jeg har iallefall ordnet den døde lenken, det er da ennå noe.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Jørgen M. Steen

Ok, det forklarer jo saken. Jeg antok både oppretting i det nye og flytting av data fra det gamle ble gjort i samme håndvending. Takk for forklaringen!

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Jørgen M. Steen

Databasen er fremdeles tom, og det er bare 10 dager igjen til vi mister muligheten til å sammenlikne ny og gammel database (panikk!)

 

Nå har jeg funnet minst 13 andre databaser som er tomme: http://digitalarkivet.arkivverket.no/finn_kilde?s=jordebok (Finn kilde, søk etter Jordebok)

 

Jeg forstår at man tar overføringen i biter, men hvordan mener man at brukere skal kunne oppdage feil når muligheten til å sammenlikne ny og gammel database forsvinner om 10 dager (5-6 arbeidsdager)? Jeg virker sikkert litt negativ nå, men det virker jo som DA ikke heeeelt har oversikten (det motsatte kan jo være tilfelle) :rolleyes:  Jfr andre databaser hvor det har blitt oppdaget overføringsfeil for flere måneder siden og som fremdeles ikke har blitt korrigert.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Tone Merete Bruvik

Ja, du har naturligvis helt rett. Det er ganske mange databaser som er i denne tilstanden nå slik du påpeker. Vi jobber med saken og regner med å komme i mål med de fleste av disse innen utgangen av måneden. Ja, det er uheldig at disse ikke er kommet ut ennå, særlig fordi det jo er veldig nyttige å ha begge systemene parallelt for å kunne kontrollere at ting er blitt riktig i overgangen fra gammel til nytt system. 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Torbjørn Igelkjøn

Etter mi meining må det gamle systemet få lov til å vere oppe til ein er sikker på at det nye fungerer. Dette m.a. fordi ein då får høve til å samanlikne gammalt og nytt, og på den måten avdekke eventuelle feil.

 

Vert det gjort noko forsøk på å få Riksarkivaren til å utsetje nedstenginga?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.