Gå til innhold
Arkivverket
Aase R Sæther - Gloppen

Om spurvejakt med kanoner og søk i DA.

Recommended Posts

Aase R Sæther - Gloppen

Dersom ein går inn i databasane via Finn kilde - som vi no etter kvart skal - er det søk i alle kjelder som kjem opp som det dominerande; her vil ein ofte få utruleg mange tilslag, og miste motet før ein kjem halvvegs.

 

Inngangsporten via kjeldetype på høgre side gjer det mykje lettare å finne det ein skal, men er vanskeleg å sjå, særleg på ein berbar PC.

 

Burde ikkje desse to ha bytt plass, slik at den høgre kolonna blei meir synleg?

 

 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Tone Merete Bruvik

Takk for innspillet. Vi har også sett at denne listen er en litt for vel bevart hemmelighet, slik at dette innspillet tar vi med videre. Det blir ikke gjort noe med det over nattet, til det er vi for øyeblikket litt for travelt opptatt med å få over data til nye DA og å få plass kritiske funksjoner. 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Anette S. Clausen

Men vi kan også legge til at ved neste programvareoppdatering kommer det avanserte personsøket til å inneholde betydelig flere avgrensingsmuligheter, som f.eks. at et søk skal gå kun ta for seg døpte for en gitt tidperiode i en avgrenset del av landet. Det mener vi vil være til stor hjelp og kan langt på vei erstatte disse søkeskjemaene du finner i høyremenyen i Finn kilde. Samtidig er det begrenset med felt å søke i for det avanserte personsøket ettersom det skal være så generelt, men langt på vei dekker det feltene du skal søke i og de nye avgrensingene vil gjøre det til et svært nyttig søk.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.