Gå til innhold
Arkivverket
Olaf Larsen

Jeg kan ikke legge til korreksjon, feilmelding: 404

Recommended Posts

Olaf Larsen

Jeg har funnet en person som ifølge Avansert personsøk har 2 hits, selv om det vises 4, og i 2 av dem er hun født 100 år for tidlig.

Personen heter Ester Adeline Marie Lettenstrøm, hun utvandret i 1907 med sine foreldre, det er altså lite logisk at hun er født i 1803, det korrekte fødselsåret er 1903.

Resultatet av avansert søk: http://digitalarkivet.arkivverket.no/en-gb/sok/person_avansert?kildekategori=&fornavn=ester+adeline+marie&etternavn=&kjonn=&fodselsaar=&fodselsdato=&fodested=&bosted=&jobb=

 

post-2575-0-96557400-1394343983_thumb.png

 

I dette resultatet står 1803 som fødselsår, etterfulgt av *. betyr det at det er et beregnet årstall? Isåfall bør det regnestykket endres snarest!

http://digitalarkivet.arkivverket.no/en-gb/gen/vis/8/pe00000001089467

 

1) Jeg kunne ikke åpne dialog for korreksjon/kommentar, jeg fikk bare feilkode 404 - siden finnes ikke

2) Da jeg skrev dette måtte jeg logge meg til på nytt, til tross for at jeg allerede var innlogget. Kan ikke en innlogging føge meg videre til sider i arkivverkets domene som krever innlogging?

 

Kan dere vennligst endre fødselsåret i alle oppføringer på denne personen?

 

Med vennlig hilsen, Olaf Larsen

Endret av Olaf Larsen

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Anette S. Clausen

Det at personene dukker opp to ganger med identisk informasjon er en feil hos oss. Det vil bli rettet. 

 

Det at det er to innførsler for personene vil du se skyldes at de er ført i to forskjellige kilder/transkriberinger. Den ene stammer fra Emigranter over Oslo 1867-1930, mens den andre stammer fra Emigranter over Kristiania 1871-1930, redigert utgave. Så dette skal være sånn inntil alle data fra den førstnevnte er gjennomgått og vi har fått en komplett ny fil for Oslo-emigrantene.

 

I den sistnevnte kilden står det 1803* på fødselsdato, dette indikerer at informasjon er konstruert av den som har transkribert dataene og at vedkommende har brukt omkringliggende informasjon til å konstruere. Jeg vet ikke hvordan vedkommende har funnet ut at det skal være 1803 og ikke 1903, men det er som du påpeker helt gal slutning fra den som har registrert disse dataene. Hvis du klikker deg inn på overordnet nivå for registreringen kan du bla fram og tilbake mellom innførslene og da ser du foreldrene http://digitalarkivet.arkivverket.no/gen/vis/9/og00000001088475 Dette er helt klart et barn som skal være 4 år gammel og ikke 104 år.

 

Jeg beklager at det ikke virker enda å få lagt inn korrekturmelding på dette materialet. Det virker enn så lenge kun på kirkebøker og folketellinger. Vi noterer oss behovet for korrigering i dataene, men det er ikke noe vi får gjort noe med nå. Når vi først skal rette i dataene bør vi se hva som faktisk står i originalprotokollen.

 

Jeg vet ikke helt hvorfor du måtte logge deg inn en gang til på debattsidene, sålenge du bruker sammme nettleser når du er på DA-sidene og på debattforumet så skal systemet holde deg pålogget. Det var en del av oppdateringen av påloggingen som vi fikset i januar.

 

 

 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Olaf Larsen

Takk skal du ha, Anette.   :)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Olaf Larsen

Hmm, systemet ville faktisk ikke la meg redigere innlegget over! Jeg har en tilleggsopplysning vedr. spørsmålet mitt vedrørende innlogging. Jeg bruker for tiden Firefox 12.0 fra en Puppylinux live-CD som i sin helhet lastes inn i - og kjøres fra - RAM, hvis det kan ha noen betydning. Det hender jo at endel løsninger på nettet er litt for tilpasset Windoze...

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Anne-Lise Hansen

Jeg håper jeg kan legge fra meg en (fremtidig) korrekturmelding her, så jeg finner den igjen når det blir åpnet for korrekturmeldinger i emigrantmaterialet igjen?

 

Hvordan kan Engebret Halvors[en] Sunds eje bli til EUgCbret Hansen Sund?

http://digitalarkivet.arkivverket.no/gen/vis/8/pe00000000543813

.
Fra Utflyttede fra Sigdal, nr 5 i 1903:
[buskerud fylke, Sigdal i Sigdal, Ministerialbok nr. II 2 (1901-1914), Utflyttede 1901-1903, side 260.
Permanent sidelenke: http://www.arkivverket.no/URN:kb_read?idx_kildeid=1218&idx_id=1218&uid=ny&idx_side=-247]

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.