Gå til innhold
Arkivverket
Roar Brynlund

Tyding av dåpsinnskrivelse i Malvik Sør-Trøndelag fra 1826

Recommended Posts

Roar Brynlund

Hei

Hans Andersen ble døpt i Malvik kirke i Sør-Trøndelag. Håper på hjelp med å tyde stedet/gården hvor faren Anders Andersen kom fra, samt moren Kirstis etternavn (Svansdatter?) og stedet/gården hun kom fra. Var dåpsdatoen den samme som til nr 6/1826 eller en annen helligdag i januar, da det ikke står noen dato. Hans ble vel født 30.11.1825. 

Da jeg har samme problem som en del andre med å kopiere Permanent Sidelenke inn i tekstfeltet (får det bare inn i emnefeltet), håper jeg noen svarer på dette og slår opp i Min.bok Strinda/Malvik 1823 - 1831, dåp i 1826 og Hans Andersen står som nr 9.

Espen Tjernshaugen hadde antydet en måte å bli kvitt problemet på, og det var å tømme Cache/internminne. Veiledningen fra NTNU var beskrevet for IE up til og med IE9, mens jeg har IE11. Ut fra veiledningen fant jeg ikke ut av problemet. Dette er første gang jeg poster spørsmål i 2014 og møter problemet. Før jul gikk dette greit. Håper på hjelp med tyding av kirkebok og tips hvor jeg kan kopiere inn i tekstfeltet.

Mvh

Roar Brynlund

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Anne-Lise Hansen

Slett leserlogg i IE11. (Verktøy / slett leserlogg og velg hva som skal slettes i skjemaet): http://forum.arkivverket.no/topic/189408-kva-gjer-eg-feil/#entry1603282

.
"Jeg får ikke limt inn lenke fra kirkebøker
Dette problemet oppstår med nettleseren Internet Explorer. Om ikke tømming av cache/internminnet hjelper, kan det være at du får lagt inn lenken ved

først å trykke på Toggle Editing Mode-knappen øverst til venstre i editoren (da vil html-kodene være synlig) og deretter lagre."

.
http://forum.arkivverket.no/topic/189875-problemer-med-forumet-etter-oppdateringen-liste-over-hvordan-de-forskjellige-problemene-kan-l%C3%B8ses/#entry1606883

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Espen Tjernshaugen

Et forsøk:

 

30 Novbr. | 8 Januari (samme dag) | Hans Anderss. Haaset-Svian | Ægt. | Hsm. Anders Anderss. Haasetsvian, K. Kirsti Svensdr. ib. Indtr. s. Dag

 

K: Ane Olsdr Høybyen, P. Gundel Larsdr gl: Plas. P. Kirsti

Jacobsdr Raden i Haaset. Uk: Halvor Jørgenss. Woldhaug

Thore Larss. gl. Plass. Johannes Hanss. Steen i Haaset. -

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Roar Brynlund

Takk til Espen og Magne for all informasjon om dåpen til Hans samt bryllupsdagen til foreldrene.

Anne-Lise, jeg fikk orden på å kopiere lenker inn i tekstfeltet. Tømming av Cache/internminnet hadde ingen effekt. Da jeg har ny PC, var det rart om det var grunnen. Det som hjalp var å trykke på Toggle-Mode knappen, og så kopiere lenken inn i tekstfeltet.

Synes løsning er rar, men det virker. Takk igjen.

Mvh

Roar Brynlund

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.