Jump to content
Arkivverket
Olaf Larsen

Datoformat i Finn Kilde og andre søkesider

Recommended Posts

Olaf Larsen

Hei, jeg har noen forbedringsforslag(?) til søkesidene i digitalarkivet, men dagen før påskeferien er kanskje ikke det ideelle tidspunktet å presentere dem...  :unsure:

 

Kan dere vennligst se over søkesidene i Finn Kilde og alle andre steder der man kan søke på en dato, og legge til en opplysning om hvilket format datoen som legges inn skal ha? Hvis datoformatet er kritisk, så er det jo ikke rart i at folk ofte ikke finner personen de søker etter. I Søkeside døpte er det felt for fødselsdato og hendelsesdato som ikke har noen veiledning for hvordan datoformatet skal legges inn.

I Avansert personsøk er det en hendelsesdato uten noen veiledning, mens på fødselsdato står det en liten veiledning som burde finnes på alle steder der man kan søke på dato, hvor år har eget felt: Fødselsdato (mm-dd):, eller som i FT1910 for hele datoen: Fødselsdato (åååå-mm-dd):.

 

Personlig synes jeg alle datosøk bør ha eget felt for årstall, hvis strukturen på rådataene tillater det. Ofte har søkeren kun informasjon om et år eller bare en omtrentlig dato, og det ideelle for søk på år er et intervall:

 

Alt.1) Intervall i ett felt, slik som dere har i noen søkesider med felt for årstall allerede, med forslag til merking f.eks:

År (yyyy) ev. intervall (yyyy-yyyy).

Søk på bare de to siste tallene d.v.s (yyyy-yy) er lite hensiktsmessig i tilfeller hvor man skal søke over et århundreskifte.

 

Alt.2) To søkefelt, en for startår/første år, og en for sluttår/siste år, med forslag til merking f.eks:

År (yyyy) evt År (yyyy)-(yyyy)

Man kan også legge inn en visuell automatisk kopiering av startåret over til feltet for sluttåret når man tabber seg videre fra feltene for år (evt. klikker i et annet felt) ettersom man normalt bare skal søke på ett år, og påfølgende manuell endring av sluttår hvis det skal søkes på et intervall.

 

Ha en riktig God Påske!  :)

Edited by Olaf Larsen

Share this post


Link to post
Share on other sites
Anette S. Clausen

Tusen takk for godt innspill. 

 

Jeg legger det inn som en sak i arbeidslisten også må vi se over påske hva som er mulig å få til. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.