Gå til innhold
Arkivverket
Steffen Helsem Kvalsund

Hjelp til oppslag i Tromsø Byarkiv?

Recommended Posts

Steffen Helsem Kvalsund

Heisann.

 

Eg ønsker å lage en bok rundt slekten til min mormor født i 1923 (mens hun ennå er i god form) og ønsker i den forbindelse å grave frem det som kan finnes av informasjon rundt hennes foreldre som døde så altfor tidlig. Hennes mor var

 

Emma Bertine Holm Berntsen (11.12.1900-01.05.1928).

Fødd og vaks opp i Fjordgård på Senja (Lenvik/Hillesøy), før hun flyttet til Baltsfjord hos sin ektemann Ole Nikolai Olsen (1901-1926). Begge døde av tuberkulose da mormor var liten.

 

Da jeg kontaktet byarkivet skrev de at de ikke hadde kapasitet til å utføre søk for meg, og at jeg burde søke lykken på om noen andre kunne hjelpe meg med oppslag i byarkivets kilder.. De skrev:

 

"Det bør finnes spor etter Emma (og hennes foreldre) i Hillesøy kommunes arkiv. Arkivet etter Hillesøy kommune ble lagt til Tromsø, så vi har det meste her. Her vil både skoleprotokoller og skattelister ville kunne være til hjelp, og det er vel de sikreste kildene i arkiv for kommuner på landsbygda i denne tiden. Hvis familien har behøvd sosial støtte i en periode, så kan de jo finnes i sosialarkivene, men jeg ville nok ha søkt i skatteprotokollene først, hvis jeg var deg. "

 

Fra her jeg sitter på Sunnmøre så er det ett langt stykke opp til Tromsø, så er det noen der ute i verda som kan se for seg hvordan jeg kan hjelpes?

 

(Ps: Dette er ikke en forespørsel rundt folketelling, kirkebøker, pantebok, ettersom jeg har en viss kontroll på disse kildene.)

 

Mvh

Steffen Helsem Kvalsund

 

Endret av Steffen Helsem Kvalsund

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Steffen Helsem Kvalsund

Ingen som vet om noen som kan hjelpe meg?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.