Jump to content
Arkivverket
Sign in to follow this  
Steffen Helsem Kvalsund

Hjelp til oppslag i Tromsø Byarkiv?

Recommended Posts

Steffen Helsem Kvalsund

Heisann.

 

Eg ønsker å lage en bok rundt slekten til min mormor født i 1923 (mens hun ennå er i god form) og ønsker i den forbindelse å grave frem det som kan finnes av informasjon rundt hennes foreldre som døde så altfor tidlig. Hennes mor var

 

Emma Bertine Holm Berntsen (11.12.1900-01.05.1928).

Fødd og vaks opp i Fjordgård på Senja (Lenvik/Hillesøy), før hun flyttet til Baltsfjord hos sin ektemann Ole Nikolai Olsen (1901-1926). Begge døde av tuberkulose da mormor var liten.

 

Da jeg kontaktet byarkivet skrev de at de ikke hadde kapasitet til å utføre søk for meg, og at jeg burde søke lykken på om noen andre kunne hjelpe meg med oppslag i byarkivets kilder.. De skrev:

 

"Det bør finnes spor etter Emma (og hennes foreldre) i Hillesøy kommunes arkiv. Arkivet etter Hillesøy kommune ble lagt til Tromsø, så vi har det meste her. Her vil både skoleprotokoller og skattelister ville kunne være til hjelp, og det er vel de sikreste kildene i arkiv for kommuner på landsbygda i denne tiden. Hvis familien har behøvd sosial støtte i en periode, så kan de jo finnes i sosialarkivene, men jeg ville nok ha søkt i skatteprotokollene først, hvis jeg var deg. "

 

Fra her jeg sitter på Sunnmøre så er det ett langt stykke opp til Tromsø, så er det noen der ute i verda som kan se for seg hvordan jeg kan hjelpes?

 

(Ps: Dette er ikke en forespørsel rundt folketelling, kirkebøker, pantebok, ettersom jeg har en viss kontroll på disse kildene.)

 

Mvh

Steffen Helsem Kvalsund

 

Edited by Steffen Helsem Kvalsund

Share this post


Link to post
Share on other sites
Steffen Helsem Kvalsund

Ingen som vet om noen som kan hjelpe meg?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.