Gå til innhold
Arkivverket
Astrid K. Natvig

Ole Gulbrandsen Løchens skifte fra 1776

Recommended Posts

Astrid K. Natvig

http://arkivverket.no/URN:sk_read/25600/420/?size=big&mode=0

 

Er det noen som kan "skumme igjennom" dette skiftet for å se om det står noe om Ole Gulbrandsens avdøde kone, Anne/Anna Knudsdatter?  (NB: såvidt jeg har klart å tyde, nevnes sønnedatteren med samme navn, men skulle gjerne visst om det sto noe om

Anne "den eldre").  Jeg har en debatt gående om Anne Knudsdatter på Brukerforumet, og Ole er oppført som enkemann i 1762-skatten.

Jeg har ikke klart å finne dødsfallet hennes, så derfor henvisningen til dette skiftet, som ble foretatt mens Ole Gulbrandsen levde, han døde først i 1782, og jeg tror det er i forbindelse med at Knut, hans og Annes sønn, var død.

 

mvh. Astrid 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Espen Tjernshaugen

Slik jeg forstår det så gjelder dette skiftebrevet skifting og deling mellom Ole Gulbrandsen og hans avdøde sønns etterlatte hustru og 4 pikebarn hvor Ole Gulbrandsen oppgir halve boet mot anstendig livøre. De 4 pikebarna oppgis som Anna Knudsdatter den eldre gift med Gulbrand Asper, Berthe Knudsdatter gift med Ingael Jahr, Anna Knudsdatter den yngre (ugift) og Maren Knudsdatter (ugift).

 

Det henvises til et skiftebrev på Løchen sluttet 15. nov. 1774, og til fol. 284b i denne protokollen. Kan ikke se at det står noe om Ole Gulbrandsens avdøde hustru.

 

Henvisningen til 284b gjelder skiftet etter Knud Olsen Løchen, far til de 4 døttrene og gift med Maren Hansdatter.

Nederst på 289a er inntatt en eldre forretning (fra 1732) hvor Ole Gulbrandsens hustru er navmgitt som Annelj Knudsdatter og søster av Gulbrand Knudsen Nordeeg, senere på 290b som Anna Knudsdatter i en forretning hvor Hans Gulbrandsen Faller av Fet sogn og Hans Sørensen [T..sen] av  Odalen benevnes som henholdsvis Broder og Svoger i forhold til Ole Gulbrandsen.

Det er vel ikke de opplysningene du er ute etter, men jeg fant ikke noe mer her som kan være til hjelp med å bestemme nær AK døde.

Endret av Espen Tjernshaugen

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Astrid K. Natvig

Tusen takk, Espen!

Annelj/Anna Knudsdatter er hun jeg leiter etter dødsfallet på, og det var fint å kunne "sjekke ut" dette skiftet.

Så vidt jeg har funnet ut, ble Anne døpt 14. april 1689 (Nord-Eik) og giftet seg bare 15 år gammel, 12.10.1704, med 19 år eldre Nils Olsen Løken.  Innmari ungt, spør du meg, men helt uvanlig var det vel ikke på den tida.  Okke som, det hadde vært spennende å finne ut hvor gammel hun var da hun døde....

 

mvh. Astrid, som er etterkommer av Anne og hennes 1. mann, Nils Olsen og to av søsknene hans....

 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.