Gå til innhold
Arkivverket
Per Ove

Id Kort fra 2 verdenskrig

Recommended Posts

Per Ove

Id kort fra Sel Gudbrandsdalen er avfotografert (3000personer) og planen er nå på få lagt de ut på en søkbar database på nettet.Han Digitalarkivet noen ønsket format de liker at registeringen blir gjort med?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Helge Hålåsæter

Personvern ?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Anette S. Clausen

Digitalarkivet opererer med 100-årsgrense på materialet vi publiserer. Dvs. at personene i dataene må være 100 år eller eldre. I denne type materiale vil det potensielt være personer født i 1920-åra og når det er fotografier i tillegg må man være ekstra på vakt. Foto av personer kan ikke frigis før 15 år etter deres død. Så for den type materiale vil det gå 10-20 år til før noe kan publiseres.

 

Om det er ønskelig så kan Digitalarkivet ta i mot dataene og bildene og oppbevare dem til de er gamle nok til å publiseres. Hvis registreringsarbeidet ikke har startet enda, så vil jeg anbefale at det settes i bero inntil det nærmer seg riktig alder.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Per Ove

Er  dette lovpålagte frister, eller er det regler for Digitalarkivet? Kortene er deponert på arkivet på Hamar.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Anette S. Clausen

Såvidt jeg vet er publisering av fotografier lovpålagt uten at jeg har en paragraf å vise til akkurat nå.

 

Hva gjelder fristene for publisering av søkbare data så der disse satt opp i samråd med Datatilsynet. Skal du publisere og gjøre søkbare personregistre over levende personer må du ha en konsesjon og da skal det gode grunner til for å få en slik konsesjon. Da Digitalarkivet ble etablert i 1998 godtok Datatilsynet at Digitalarkivet kan ha søkbare personregistre uten konsesjon sålenge det ikke inneholder informasjon om levende personer. Unntaket her er vigselslister for dette er offentlige og åpne data. Alt annet opererer med frister som tar høyde for at personene i dataene skal være døde.

 

Disse 100-årsfristene gjelder det søkbare materialet. Går du til det skannede er det ikke like strenge regler, der er det etablert en 80-årsgrense, mens dåpslister stopper i 1930 av hensyns til mulige opplysninger om adopsjon etter adopsjonsloven som kom i 1936, og adopsjonsopplysninger er sperret i 100 år.

 

Går du derimot på lesesalen til et statsarkiv, vil det være en generell 60-årsgrense for å få se arkivkilder. Men som sagt, skal du publisere det på nettet eller bruke det i en trykksak så kan andre regler gjelde.

 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Per Ove

Planen var at en ved å trykke på navnet  kom   bildet av personene kom opp med fødselsdato og yrke. Vet at det er lagt ut på denne måten andre steder i .landet. Er spesielt interessant å få bildet av personer som kanskje ikke tok bilde av seg noen annen gang.(Slektsforskning)

 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Anne-Lise Hansen

Lov om opphavsrett til åndsverk

6. kapitel. Forskjellige bestemmelser

§45c

 

http://lovdata.no/lov/1961-05-12-2

 

 

Endret av Anne-Lise Hansen

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.