Gå til innhold
Arkivverket
Glenn Hillstrand

Problemer med FT 1900

Recommended Posts

Glenn Hillstrand

Hvis man søker f.eks etternavnet Olsen kun i Sandeherred herred i Vestfold, får man opp at det er 504 treff og at resultatet har totalt 11 sider.

 

Problemet er bare at ikke ett eneste navn dukker opp. Så her ligger det en feil.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Frank H. Johansen
Bent Vangli

Det har vært noe rart med indekseringen av datagrunnlaget. Det har ført til disse merksnodighetene. Men nå i dag tidlig ser det ut til at vi har klart å løse noe av dette. Jeg ser at det fremdeles oppstår feil, mens det noen ganger virker. Så vi følger opp dette.

 

Mvh Bent

 

Redigert kl 11:55: Vi har problemer med indekseringen av disse dataene og må antagelig vente til mandag før vi får fikset det. Dataene er tilgjengelig via "Avansert personsøk". Velg periode 1900-1900 og statlige folketellinger. Eventuelt også avgrens geografien. Da vil du få treff på personer i denne folketellingen. Start for eksempel med lenka:

 

 

http://digitalarkivet.arkivverket.no/sok/person_avansert?fra=1900&til=1900&kt[]=FOLK&fornavn=&etternavn=&kjonn=&fodselsaar=&fodselsdato=&fodested=&bosted=&jobb=&hendelsesdato=&connection=overid&b1_fornavn=&b1_etternavn=&b1_kjonn=&b1_fodselsaar=&b1_fodselsdato=&b1_fodested=&b1_bosted=&b1_jobb=&b2_fornavn=&b2_etternavn=&b2_kjonn=&b2_fodselsaar=&b2_fodselsdato=&b2_fodested=&b2_bosted=&b2_jobb=

 

og velg "Åpne søkeskjema" oppe til høyre.

 

 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Espen Tønnessen
Altså slik:

 

post-5254-0-74881600-1401444240_thumb.png

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Frederic G. Østby

Hei,

 

Feilen er funnet og rettet.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Glenn Hillstrand

Registrere at det er forsatt noe problemer med 1900 tellingen

 

Eks, denne for Martin Larsen ved Kirkeveien 56c

http://digitalarkivet.arkivverket.no/ft/person/pf01037045152871

 

Hvis man klikker på 0008 lenken foran Kirkeveien 56c, så får man en lang liste med ID nummer, men helt uten navn på de som bor i Kirkeveien 56c

Eller er det meningen at listen skal være så tom?

Endret av Glenn Hillstrand

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Bent Vangli

Hei Glenn

 

Det så unektlig litt merkelig ut. Men i dette tilfellet er det nok riktig. Jeg sjekket i datafila som er utgangspunkt for disse dataene. Der er det anmerket at leilighetsinformasjon mangler, men den informasjonen er knyttet til hver enkelt leilighet, noe du også ser i merknadsfeltet om du klikker på en av de "blanke" lenkene. Det burde nok vært en merknad om dette på den siden som viser alle leilighetene.

 

Når du går inn på adressen ved å klikke slik du skriver, får du først en oversikt over leiligheter. Personer listes først når en kommer ned på hustandsnivå, altså for hver leilighet siden dette er en bygård med mange hustander/leiligheter. Trenger du oversikt over alle navnene på adressen vil avansert personsøk være veien å gå. Avgrens søket til statlige folketellinger fra 1900-1900 og oppgi adressen Kirkeveien 56c som bostedsadresse. Da skal du få 130 personer listet opp.

 

Prøv lenken: http://digitalarkivet.arkivverket.no/sok/person_avansert?fra=1900&til=1900&ka[]=0&kt[]=FOLK&fornavn=&etternavn=&kjonn=&fodselsaar=&fodselsdato=&fodested=&bosted=Kirkeveien+56c&jobb=&hendelsesdato=&connection=overid&b1_fornavn=&b1_etternavn=&b1_kjonn=&b1_fodselsaar=&b1_fodselsdato=&b1_fodested=&b1_bosted=&b1_jobb=&b2_fornavn=&b2_etternavn=&b2_kjonn=&b2_fodselsaar=&b2_fodselsdato=&b2_fodested=&b2_bosted=&b2_jobb=

 

Mvh Bent

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.