Gå til innhold
Arkivverket

Erikka Konstanse Eriksen (f. 29.07.1884, Bergen)


Kjell Arne Brudvik
 Del

Recommended Posts

Trenger litt hjelp til en liten nøtt.

 

Erikka Konstanse Eriksen ble født 29. juli 1884 i Bergen av foreldre Peter Eriksen (1858-1900) og Marie Matilde Knutsdatter Aamodt (1863-1936). Hun blir døpt 31. august 1884 i Korskirken, Bergen. Det er tunge tider for familien og faren har store problemer med å skaffe seg nok jobb – og i 1893 utvandrer han til USA for å søke lykken. Rundt samme tid trolig kommer Erikka til Anna Jebsens Minde Barnehjem i Bergen (Fattigmanntall for Bergen 1864-1895). Noen år senere i 1910 finner vi henne som tjenestejente for overrettssakfører Hans Riddervold i Kristiania. Etter det slutter alle spor.

 

Lurer fælt på hva som skjedde med henne videre i livet etter 1910, noen som kan hjelpe?

 

(Har tidligere spurt om det samme i forumet for Statsarkivet i Bergen uten at vi kom til et svar)

Endret av Kjell Arne Brudvik
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei,

 

Er ikke umulig at dette er korrekt person ja, og det er forsåvidt min teori også at enten så døde hun tidlig - eller hun ble gift. At hun her muligens fremdeles er bosatt i Oslo i 1911 med en jobb, er det ikke umulig at hun da også ble værende der og gift. Hun ville da vært rundt 30 år eller eldre, så da spøker det for eventuelle barn.  :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Å nei du, ingen problemer med barn i den alderen !

Hadde enda dødsfallsprotokollen med morens dødsfall i 1936 ligget digitalt, så kunne man kanskje ha fått litt opplysninger.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tenkte mer på at det straks blir verre å finne eventuelle etterkommere ettersom man da får problemer med at man etterhvert når sperrefristen på kirkebøkene. Tenkte jo ikke over at skifte etter moren kanskje inneholder hvilket etternavn hun eventuelt bruker i 1936 – får sjekke om ikke dette kanskje kan bringe noen flere svar!  :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kanskje ikke så dumt å sjekke dødsfallsprot., der vil evt. etterkommere stå oppført. Ikke sikkert det er noe skifte etter moren - men i dødsfallsprot. står alle oppført.

Finner ikke Erikka hverken i telling for Kr.a. 1923 (men den er ikke komplett) eller i Begravde i Oslo.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Takk for tips, har opprettet eget emne om moren under Statsarkivet i Bergen så får vi se om det kanskje kan hjelpe oss nærmere et svar - takk så langt!  :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Erikka er ved morens dødsfall oppført som at hun bor i Tysfjord, Nordland. Det forklarer jo hvorfor man ikke finner henne i Oslo hvor man forventet at hun kunne være.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei Kari,

 

Dette fikk en avklaring i forumet for Statsarkivet i Bergen. Johan Ludvig Kvamme kom med den avgjørende biten som manglet da han hadde lest i bygdebok for Åsane at hun faktisk eide en tredjepart av en eiendom i Eidsvåg og døde der. Jeg visste at de to andre søsknene eide en eiendom der, og i bygdeboken ble det opplyst at hun døde i 1949. Yngve Nedrebø sjekket dødsmeldingen hennes; og det var match.

 

Takk så mye for hjelpen!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

Du kan poste nå og registrere deg senere. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Ditt forrige innhold har blitt gjenopprettet .   Tøm tekstverktøy

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.