Gå til innhold
Arkivverket
Torill Rønning

Anne Andersdatter 25/5-1850 Sandmoen, Krødsherad

Recommended Posts

Torill Rønning

Leter etter min tipp-oldemor Anne Andersdatter f.25/5-1850 Sandmoen, Krødsherad. Foreldre: Anders Gulbrandsen Bratvald f.26/12-1808 Hole, Ringerike og Mari Thorsdatter Hamremoen 15/12-1810 Hamremoen Krødsherad. Anne fikk en uekte sønn; Olaf Kristiansen 9/10-1874 Sandmoen, Krødsherad med Christian Olsen f.30/6-1850 Tyristrand, Hole. Anne og Christian ble aldri gift etter det vi vet, men Anne og sønnen Olaf flyttet til Støa på Tyristrand, Ringerike i 1883. I dødfallprotokoll, Lensmannen i Krødsherad etter Annes fars død i 1886, bor Anne på Ringerike. Etter dette kan vi ikke finne henne igjen!

 

FT 1865 Anne Andersdatter: http://digitalarkivet.arkivverket.no/ft/person/pf01038089006762

 

Død Annes far, Anders Gulbrandsen: 

http://arkivverket.no/URN:sk_read/55492/99/

 

 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Statsarkivet i Kongsberg

Hei,

Statsarkivet i Kongsberg har begrensede ressurser til leting i denne typen saker. Det er vanskelig å finne opplysninger om personer fremover i tid. Du kan selv se etter Anne Andersdatter innført som død/begravd i de skannede kirkebøkene på Digitalarkivet. Sønnen Olaf ble konfirmert i Tyristrand i 1889 og bodde da på Støa, Det ser imidlertid ikke ut til at han var bosatt på denne eiendommen ved folketellingen i 1891. Du kan eventuelt selv bla igjennom tellingen for Tyristrand og se om du finner Olaf og/eller moren bosatt på en av de andre gårdene der. Olaf kaller sin første datter opp etter moren, Anne, men bestemoren ser ikke ut til å være fadder ved dåpen.

 

Du kan også legge inn spørsmål på brukernes eget forum her på Digitalarkivet.

Vennlig hilsen
Statsarkivet i Kongsberg

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.