Gå til innhold
Arkivverket
Aase R Sæther - Gloppen

Synnøve Johannesdtr, f. 1808 i Leikanger, Sogn - og så?

Recommended Posts

Aase R Sæther - Gloppen

Ei av slektingane mine i Leikanger, Kristi Lassedtr Rosenlund, fekk ei uekte dotter, Synnøve, i 1808; faren er oppgjeven å vere Johannes Erikson Fosse. Denne jenta har eg ikkje funne spor etter seinare, og har vel helst gått ut frå at ho døydde som barn utan å vere registrert i bøkene. Men no har eg lese meg til at det ikkje var uvanleg at utanomekteskapelege born i Sogn vart sette bort til andre, gjerne i andre bygder, og det gjer at eg vil leite meir etter henne. Er det nokon som har ein god kandidat nokon stad? Det vart ikkje ekteskap mellom dei to.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Aase R Sæther - Gloppen

Takk for lenka! Eg må også nemne at Kristi gifta seg i 1815 med enkjemann Nils A Henjum (f.Njøs) - dei fekk tre born: Anna, Brita og Anders, som alle reiste til USA. Eg treng ikkje opplysningar om dei - det er berre Synnøve som er tema no.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.