Gå til innhold
Arkivverket
Inger-Marit Østby

Fattiggård på Helgøya

Recommended Posts

Inger-Marit Østby

Hei!

 

Vet noen her om det fantes noen fattiggård eller pleiegård på Helgøya/Nes i 1910? Da tenker jeg ikke på guttehjemmet Toftes gave...

 

På forhånd tusen takk!

 

Mvh

Inger-Marit

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Grethe Flood

Jeg går ut fra at du mener Helgøya i Mjøsa i Ringsaker kommune?

 

Jeg har googlet litt og det nærmeste jeg kommer er på vestsiden av Mjøsa: http://www.mjosmuseet.no/museene/samarbeidsparter/balke_senteret

 

Peder Balke-senteret: Den fredede hovedbygningen er oppført i siste halvdel av 1700-tallet og har 12 veggmalerier av Peder Balke som hovedattraksjon. Billerud var embetsmannsgård på 1700- og 1800-tallet. Fra 1901 var gården fattiggård, seinere aldershjem fram til 1986.

 

 

 


Er det en slektning eller ane av deg som skal ha vært i fattiggården?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Inger-Marit Østby

Tusen takk for at du har undersøkt! :)

 

Vi prøver å finne ut av de første leveårene til min manns bestemor. Det ligger en tråd om Paula Asora født 5.11.1909 lengre nede på forumet.

 

Hun ble født av ei tjenestejente på Hovinsholm i 1909. Vi finner henne som døpt, konfirmert og gift, men på folketellinga i 1910 er hun søkk borte. Moren hennes, Anna Nordstøen, er fortsatt tjenestepike på Hovinsholm i 1910. En nålevende kilde sa i går at hun trodde Paula var på Billerud før hun ble adoptert av sin tante og ektemann på Østre Toten, men jeg finner henne heller ikke på Billerud i 1910. Derfor lurte jeg på om det kunne finnes noen tilsvarende fattiggård på Hedmarkssida.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.