Gå til innhold
Arkivverket
erling t endresen

Haltdalen stavkirke.. nøyaktig opprinnelig plassering

Recommended Posts

erling t endresen

Jeg sov i Ålen i natt, besøkte i går den nye kopien av Holtålen/Haltdalen stavkirke (som jo består av litt Ålen og litt Haltdalen gamle stavkirker). I dag bærer dey av sted til Sverresborg museum for å se selve originalen.

 

Men hvor lå den opprinnelige Haltdalen stavkirke opprinnelig? Vår tippoldefar ble døpt i Haltdalen o 1831..... hvor eksakt skjedde dette? En person på kirkegården sa at kirken var blitt flyttet midlertidig ned til det nåværende kirkested i Haltdalen, og brukt som våpenhus der, før ny kirke kom i 1881. Tidligere sto kirken oppe i lia bak... i "Øvstlia" eller noe slikt. Har noen av dere greie på dette?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
erling t endresen

Tusen takk for alle svar!  Nå er vi hjemme igjen etter besøket på Sverresborg.... Dåpen til vår tipp-oldefar er uten tvil foregått i gammelkirken som viser på bildet siden 64 i boken Werne viser til.  Underlig å ta på 800 år gamle vegger og tenke på hva folk i sorg og glede har kommet for her.....

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.