Gå til innhold
Arkivverket
Beate og Gunhild Hanssen

"Fattighuset" Buksnes

Recommended Posts

Beate og Gunhild Hanssen
Hei!

Jeg vet ikke om jeg sender forespørsel til rett instans, men jeg har kontaktet Vestvågøy kommune uten å få svar. Jeg lurer på om det kan finnes noe informasjon om min tipp-oldefar bodde på "fattighuset" i Buksnes. Han het Peter Cornelius Johansen, f. 1834, Fosnes i Nord-Trøndelag, og døde 1916 i Buksnes. Jeg finner han ikke i FT1910, og jeg er blitt fortalt at sykehus og institusjonslistene fra 1910 er forsvunnet, så da er det vel stor sjangse for at han var på en av delene? Hvis ikke dere har den informasjonen, hvem kan ha den?

 

På forhånd tusen takk uansett svar.

 

MVH Beate

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Elin Jacobsen

Statsarkivet i Trondheim har ikke fattigsaker fra 1900-tallet.  Dette er kommunale arkivsaker og kommunen har selv depotansvar.  Mange kommuner overfører eldre arkiv til en interkommunalt arkiv.  Arkiv i Nordland mottar eldre kommunale arkiv og  legger sine kataloger ut på http://www.arkivportalet.no  - vi har gjort et oppslag uten å finne nevnt slike arkiv for Buksnes og Hol.

 

Med vennlig hilsen

Elin Jacobsen

Statsarkivet i Trondheim

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.