Gå til innhold
Arkivverket
Jørgen M. Steen

Sollieds skifteavskrifter (Bergen) - side 1353 - protokoll A4 fol. 131, hvor stammer opplysningene fra?

Recommended Posts

Jørgen M. Steen

Sollieds skifteavskrifter er ikke alltid like god å få tak på, spesielt når det gjelder å finne ut hvor opplysningene faktisk stammer fra. Som regel er det angitt et nummer som henviser til folio. Blar man fremover i boka, så finner man gjerne en henvisning til protokollnummer.

 

http://da2.uib.no/cgi-win/WebBok.exe?slag=lesside&bokid=solliedskift&sideid=1356&storleik=

 

Foran Birte Albertsdatter \Snell/ 1. juli 1722 er det angitt 131, altså folio. Blar man frem til side 1233 ( http://da2.uib.no/cgi-win/WebBok.exe?slag=lesside&bokid=solliedskift&sideid=1236&storleik= ) så finner man at innføringen finnes i en protokoll A4.

 

Så blir spørsmålet, hvilken protokoll kan det dreie seg om? Skifteprotokollene for Bergen begynner jo ikke før 1734 (ikke-geistelige): http://arkivverket.no/URN:sk_read/search/?forvaltning=&fylke=13&embete=&protokoll=&periode=&navn=

 

Er det snakk om skifteekstrakter, eller er det andre type protokoller som ikke er skannet eller som jeg ikke har funnet?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Yngve Nedrebø

Sollieds skifteekstrakter bygger på: registreringsprotokollene, skifteprotokollene, skiftejournalene og overformynderprotokollene for Bergen. sidereferansene er til Sollieds egne avskrifter.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Jørgen M. Steen

Akkurat, så med andre ord er det bare skifteprotokollene som er skannet.

 

.... sidereferansene er til Sollieds egne avskrifter.

 

Da må Sollied ha bruk en blanding av referanser til egne avskrifter og referanser til originalt dokument. Til eksempel er nummer 317b på side 571. Blar man bakover, så finner man at nummeret tilhører Række B no 4; referansen til en protokoll.

 

De originale protokollen, som kalles 4a, er merket Skifteprotokoll No. 4 og på nettopp fol 517b finnes skiftet Sollied refererer til. Dermed antok jeg at alle av Sollieds avskrifter fulgte samme prinsippet :)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.