Gå til innhold
Arkivverket
Jon Moslet

May Stensen, f. 01/05/1899 i Burma

Recommended Posts

Jon Moslet

Hei, jeg ønsker å finne ut hva som står i dødsprotokollen for May Stensen, f. 01/05/1899 i Burma (av engelsk far og burmesisk mor) og d. 02/11/1952. Hun er gravlagt på Ringsaker i familiegraven til sin ektefelles foreldre, men siste bosted var muligens i Evald Ryghsgate i Oslo.

 

Videre ville det være interessant å vite om det finnes informasjon i offentlige arkiver om hennes bakgrunn, statsborgerskap, familie, ankomst til Norge og ekteskapsinngåelse i 1929 med nordmannen Gustav Stensen, f. 05/08/1898 i Sør-Fron og d. 26/10/1973.

 

På forhånd takk for hjelpen.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Jolanta Akre

Dette forum er ment for spørsmål om generell veiledning i våre kilder og om eventuelle enkle oppslag i våre arkiver.

 

Vi kan i starten av neste uke sjekke Oslo skifteretts registre til dødsfallsprotokoller for eventuelle opplysninger registrert om May Stensens dødsfall. Hvis du imidlertid er interessert i en undersøkelse i våre arkiver, bør du sende oss en e-post. Det er viktig at du i henvendelsen gir oss opplysninger som kan hjelpe å identifisere kilder vi kan undersøke. Hvor i Norge ble hun bosatt etter å ha immigrert? Hvor ble hun gift med Stensen? Husk at du selv kan lete etter opplysninger om deres vielse i de skannede lysningsbøker, ministerial- og klokkerbøker og borgerlige vigselsprotokoller.

 

Vennlig hilsen

Jolanta Akre, Statsarkivet i Oslo

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Jon Moslet

Takk, jeg vil sette pris på å vite om det finnes opplysninger i dødsprotokollene, først og fremst, basert på dødstidspunkt og siste bostedsadresse.

 

Når det gjelder andre datoer og stedsnavn, har vi dessverre ikke mye å gå etter foreløpig.

 

Mvh

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Jolanta Akre

Vi kan bekrefte at dødsfallet til May Stensen f. 1.5.1899 er registrert av Oslo skifterett. Send oss gjerne en e-post hvis du ønsker opplysninger eller kopier fra skifterettens arkiv. Vennligst henvis i din e-post til denne meldingen.

 

Vennlig hilsen

Jolanta Akre, Statsarkivet i Oslo

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.