Gå til innhold
Arkivverket
Anne-Lise Hansen

Er det gamle debattforumet fjernet eller fått ny adresse?

Recommended Posts

Anette S. Clausen

Vi måtte ta ned serveren umiddelbart her for noen uker siden pga hacking. Vi skal få alt som var på den gamle serveren flyttet over til en annen, men det har ikke vært prioritert.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Anne-Lise Hansen

Takk for svaret, Anette. Synd at slikt skal legge beslag på deres tid.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Karl Johnny Sommer

Anethe Skogseth Clausen-DA - Hvorfor er ikke dette prioritert? Mye informasjon er å finne på det gamle

forumet.Er det ikke mulig å ha dette i tilegg på en eller annen måte? Husker det der var enkelt

å få hjelp og hjelpe andre når spørsmålene kunne stilles fylkesvis.Men det skal vel i følge

det nye systemet gjøres vaskeligere,mere tugvint for brukerne.Det nye systemet "søkersystemet for den gjengses bruker av "digital

arkivet,har blitt en hemsko og gjort søk på personer mere intrekat en det burde være.

mvh spent og forventningsfull Karl Johnny Sommer

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Anette S. Clausen

Nettsidene for de gamle debattene skal avvikles og tas vekk. Slik avtalen er idag skal de gå ned natt til 1. januar. Dette kombinert med at de gamle debatttrådene er flyttet over til et arkivforum http://forum.arkivverket.no/forum/24-arkiv/ gjør at vi ikke prioriterer dette arbeidet. Men det betyr ikke at vi ikke arbeider med det, men andre ting, som å publisere transkriberte data, kommer foran dette arbeidet.

 

 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Jørgen M. Steen

Husker det der var enkelt å få hjelp og hjelpe andre når spørsmålene kunne stilles fylkesvis.

 

Det er ikke noe problem teknisk sett, å lage en fylkesvis inndeling av Brukernes forum. Jeg vil ikke tro DA har noe imot det, men jeg vil tro de vil høre hva brukerne selv har å si om dette før de eventuelt gjør endringer.

 

Mitt forslag er å opprette et tema i Brukernes forum, lage en avstemming og spørre oss alle hva vi ønsker for fremtida. Fortsette med Brukernes forum slik det er i dag, eller en oppdeling. fylkesvis, men det kunne jo likegodt være delt etter landsdel. DIS-norge har valgt å lage et tredelt forum, fylkesvis med respektive fylkesregioner og deretter delt i hver enkelt kommune.

 

De fleste løsninger er mulige og lette å få til teknisk sett, men forutsetningen må jo være at det er en viss konsensus om hva brukerne faktisk ønsker.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Anne-Lise Hansen

Nei, takk, Jørgen.

Den gang var det mulig å se hele forumet under ett og det foretrakk jeg. Det var stadig påpekninger i det gamle forumet også om at folk ikke skrev inn HVOR i landet spørsmålet befant seg. På Slektsforum må moderatorene flytte emner til riktig fylke, så det blir også en arbeidsoppgave noen må ta...

Endret av Anne-Lise Hansen

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Jørgen M. Steen

Helt klart Anne-Lise, noen må jo ha jobben med en viss form for moderasjon når en bruker ikke har evne til å legge inn spørsmål hvor det hører hjemme. Hvorvidt DA ønsker og har mulighet til det i større grad, må de selv svare på. Det er jo allerede i dag åpenbart at enkelte sliter med å skille for eksempel "brukerforumet" og "tydeforumet" fra hverandre, på samme måte er det helt klart at DA ikke flytter på tråder som er postet "feil" i disse to forumene. Det er jo ingen grunn til å tro at "feilposting" vil ble bedre med en ytterligere oppdeling.

 

Jeg for min del lever godt med både den ene og andre løsningen, for meg var det allikevel viktig å få frem at det teknisk sett er lett å gjøre en oppdeling som Karl Johnny påpekte var i det gamle forumet.

 

Det er jo absolutt andre negative sider også med en geografisk oppdeling. Hvor plasserer man for eksempel slekter, som i stor grad flyttet på seg over flere landsregioner. For mye struktur kan fort bli uoversiktlig :)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Karl Johnny Sommer

 

Anette Skogseth Clausen nevner hacking for noen uker siden,men dette har ikke vært prioritert!

Det burde det absolutt vært!

Det er vel muligens nå ikke så mange som husker det gamle "Brukernes forum"Der man kunne gå inn på fylket du var kjent i,og kunne hjelpe andre i sine søk.Kan ikke forstå at dette skulle være problematisk å få

til i Digitalarkivet, når "Dis" har funnet løsning på dette! Mvh Karl Johnny sommer

Endret av Karl Johnny Sommer

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Anette S. Clausen

Hackingen er løst ved at vi har slått av serveren, så sikkerheten er ivaretatt.

 

Dataene er hentet ut og tas vare på. Det som ikke har vært prioritert har vært å få dataene for forumet på plass på en annen server.

 

Hva gjelder fylkesinndeling så er forsåvidt ikke det noe vanskelig for oss å få til, men vi er usikker på om det egentlig er ønskelig, slik det allerede har vært påpekt av andre. I den gamle forumløsningen kunne du plassere et emne i et fylke, men emnet lå likefullt i et samlet forum. Fylkesvalget fungerte mer som en filtrering. I denne forumsløsningen kan vi velge å etablere et forum for hvert fylke, men hvor skal man da plassere et emne som går over flere fylker, evt. hvis tråden viser seg å flytte seg fra et område i landet til et anntn - skal man da flytte emnet? Det vil kreve en hel del overveielser fra de som oppretter trådene og det kan bety mer arbeid for oss som skal moderere når emner blir feilplassert eller tråden har tatt ny vending og bør skifte fylkesplassering. Vi er veldig lite interessert i mer arbeid med forumet ettersom det spiser av vår tid til å publisere mer data i Digitalarkivet.

 

 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.