Gå til innhold
Arkivverket
Svein O. Tislevoll

Spørsmål angående skifte til Nils Andersen Henjum og kona, 30. mai 1778

Recommended Posts

Svein O. Tislevoll

Skifte står på side 898- 899 (Står i Skifteregisteret for ytre Sogn)

Det er i: Sogn og Fjordane fylke, ytre Sogn Sorenskriveri, skifteprotokoll A9, 1772- 1782.

 

Det var altså Niels Andersen Henjum og kona det var skifte etter 30. mai 1778. Kona sitt navn er der skrevet Segri Arnesdatter, men det ser ut som det har stått Andersdatter først, og så blitt rettet til Arnesdatter. Det som jeg lurer på er om dere har anledning til å se etter, om det ser ut som det er rettet samtidig som skiftet ble skrevet i 1878, eller det ser ut som det er blitt rettet lenge etterpå, eller i nyere tid (brukt annet blekk, tusj eller lignende). Dette er det ikke så lett å se av siden som er skannet, men kanskje det er mulig å se det på orginalen? Dette har betydning på grunn av at jeg har funnet to gode kandidater som far til Segri, begge bor på den samme gården i Gaular kommune, ene heter Anders og andre heter Arne, og begge har døtre som heter Sigri/Siri som ble født på ca. samme tid, rundt 1700. Hvis det ser ut som at det ble rettet samtidig med skrivinga av skiftet (av noen som kjente til folka der), så er det jo mest sannsynlig at faren var Arne,men hvis det er rettet opp langt senere av t.d. en slektsgransker som bare har sett i kirkeboka, og har hatt en egen teori om det, så kan faren like gjerne ha vært Anders. Hvilken kommune og gård Sigri kom fra vet jeg sikkert fra andre primærkilder.

Er takknemlig hvis noen kan se etter i kirkeboka.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Svein O. Tislevoll

- som skiftet ble skrevet i 1778 skulle det stå på linje nr.3 av selve innlegget. Jeg hadde skrevet feil der, men siden det ikke går an og rette innlegget, så måtte jeg rette i nytt innlegg.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Yngve Nedrebø

Den avdøde hustruens navn er rettet fra Andersdatter til Arnesdatter med et annet blekk enn det som er brukt ved føringen av årotokollen, slik at vi må anta at rettingen er gjort noe etter 30. mai 1778.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Svein O. Tislevoll

Takk for opplysningen, Yngve. Da noterer jeg det ned, der eg har andre opplysninger om den slektslinja.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.