Gå til innhold
Arkivverket
Anne Gro Ek

Forlovererklæring i Domkirken, Trondheim 1695 og vielse 1700

Recommended Posts

Anne Gro Ek

Jeg tror at dette omhandler Karen Povel/Paulsdatter Birch og hennes første manns trolovelse 2.10.1695. Venstre side, nest nederst. Jeg mener å kunne lese Hans Hansøn Hagerup og at 4. linje starter med Karen Povelsdatter. Eller er det ønsketenkning? Jeg mener også at det står noe om "uden foregaaende trolovelse". 

 

Har jeg funnet riktig? Lurer selvfølgelig også på om erklæringen byr på noen flere opplysninger. Hvis noen kan ta en kikk er det toppers!

 

 

Kildeinformasjon: Sør-Trøndelag fylke, Domkirken i Trondheim, Ministerialbok nr. 601A01 (1679-1728), Forlovererklæringer 1696, uten sidenr. 
Permanent sidelenke: http://www.arkivverket.no/URN:kb_read?idx_kildeid=16323&idx_id=16323&uid=ny&idx_side=-48

 

Hilsen Anne

 

Se link til vielse i 1700 i #3

Endret av Anne Gro Ek

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Else B. Rustad

Nei, det er ikke ønsketenkning ;)

 

Jeg leser det omtrent slik:

 

Ao. 95 d. 2. Octob. Anviiste og Jndgaf den høiVlbare. og Velfornemme Mand Sr. Hanss Hansøn Hagerup høist-respective Bevillingss-bref Dateret Aggerhuuss den 14 Septemb. nestafvigte, tilladende at hand med sin kieriste den dyd- og Gudelskende Møe Karen Pofuelsdatter Bierk maa Copuleris og Sammenviess hiemme udi hused uden foregaaende Trolofuelse og liusning af Predichestolen etc. Og at der ellerss er Skied Rigtighed effter Loven med Velbemeldte Sr. Hanss Hagerupss Boe, og iche forefindes noget som kand være dette deriss Ekteschabss forsætte hinderlig haver det behagedde underteignede ærværdig og højaktbare Mend, at giøre forsichred. Niels Juell. Eleu(?) Sk...(?)

Siste forlover får jeg ikke noe vettugt ut av, dessverre!

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Anne Gro Ek

Du slår alt :)  Disse ordene som brukes har jo ikke vært dagligtale på noen år, så dette er dobbelt vanskelig å skjønne.

 

Jeg fant hennes 2. ekteskap, og hvis du har mulighet hadde det vært moro å høre hva som står her også. Det er disse to som er mine aner. Høyre side midt på, dato14.2.1700.

 

 

Kildeinformasjon: Sør-Trøndelag fylke, Domkirken i Trondheim, Ministerialbok nr. 601A01 (1679-1728), Forlovererklæringer 1700, uten sidenr. 
Permanent sidelenke: http://www.arkivverket.no/URN:kb_read?idx_kildeid=16323&idx_id=16323&uid=ny&idx_side=-58

 


#1: Dette med bevilgningsbrev og at alt er skjedd riktig mht hans bo - det betyr vel at han var enkemann?

 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.