Gå til innhold
Arkivverket
Nils Aksel Horvei

Tingbok for Hedemarken 1705

Recommended Posts

Espen Tjernshaugen

Sikkert ikke til  stor hjelp, men det kan (for meg) se ut som at Gunder Olsen Ljøstad som fullmektig på en eller annens vegne (får ikke tak på navnet) stevner dennes husmenner og deres rett til å bruke og bebo. Stedet/eiendommen/plassen det gjelder tror jeg man må ha lokalkunnskap for å tyde (har ikke søkt støttelitteratur), det nærmeste jeg kommer er [sch..g s...d]. Gunder la fram en kontrakt datert 1598 8/10 og noe fra 1599 angående denne eiendommen. Det er snakk om landskyld og plikter. Det er samme sak som fortsetter nede på samme side og de påfølgende med høring av vitner (for Michel Larsen Huid?). Som sagt ikke rare hjelpen dette, men et forsøk på en full tyding vil i alle fall for min del ta flere uker, kanskje måneder. Selve sakens natur tilsier at den burde finnes beskrevet i en gårds- eller bygdehistorie.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Nils Aksel Horvei

Tusen takk for innsatsen! Jeg trodde kanskje det gjaldt Gunder Olsen selv og den gården han bodde på, så hvis han bare var fullmektig, er saken av mindre interesse for meg. Tusen takk uansett.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.