Jump to content
Arkivverket
Nils Aksel Horvei

Tingbok for Hedemarken 1705

Recommended Posts

Espen Tjernshaugen

Sikkert ikke til  stor hjelp, men det kan (for meg) se ut som at Gunder Olsen Ljøstad som fullmektig på en eller annens vegne (får ikke tak på navnet) stevner dennes husmenner og deres rett til å bruke og bebo. Stedet/eiendommen/plassen det gjelder tror jeg man må ha lokalkunnskap for å tyde (har ikke søkt støttelitteratur), det nærmeste jeg kommer er [sch..g s...d]. Gunder la fram en kontrakt datert 1598 8/10 og noe fra 1599 angående denne eiendommen. Det er snakk om landskyld og plikter. Det er samme sak som fortsetter nede på samme side og de påfølgende med høring av vitner (for Michel Larsen Huid?). Som sagt ikke rare hjelpen dette, men et forsøk på en full tyding vil i alle fall for min del ta flere uker, kanskje måneder. Selve sakens natur tilsier at den burde finnes beskrevet i en gårds- eller bygdehistorie.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Nils Aksel Horvei

Tusen takk for innsatsen! Jeg trodde kanskje det gjaldt Gunder Olsen selv og den gården han bodde på, så hvis han bare var fullmektig, er saken av mindre interesse for meg. Tusen takk uansett.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.