Gå til innhold
Arkivverket
Tarald Stein

Roder anno 1801 - hvor ligger adressen i dag?

Recommended Posts

Tarald Stein

Jeg har sett på basen for overgangen fra roder til gateadresser 1906-07, men ofte finner jeg ikke husnummeret igjen der fordi det har gått over 100år fra rode-adressen ble oppgitt. Videre har byen forandret seg en del på de siste 100 år, slik at adresser fra 1907 ikke nødvendigvis gjør det mulig å plassere på kartet i dag.

Eksempel: I 1815 holder kjøpmann og vertshusholder Colombo til i 16-6. Jeg antar at han drev vertshus på den adressen og skulle gjerne visst mer om det. Jeg finner ikke dette i basen for overgangen fra roder.

I 1801 holdt han til i 17-18, noe basen for overgang sier er Skostredet 2. Jeg føler meg usikker på om dette stemmer.

I og for seg trenger jeg ikke den spesifikke adressen, men er først og fremst ute etter hvilket område den lå i, hva omgivelsene bestod av og den sosiale profilen. Var det arbeidere, overklasse, sjømenn eller fattigfolk som bodde i området? Hvem frekventerte vertshuset? Som du kanskje skjønner er jeg ikke særlig godt kjent i Bergen, noe som selvsagt er et handicap.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Tarald Stein

Tusen takk!

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.