Gå til innhold
Arkivverket
Thomas Hansen

Søk etter sjømann på 1930-tallet

Recommended Posts

Thomas Hansen

Min farfars bror skal visstnok ha blitt sjømann og druknet da han var ung. Nå trenger jeg litt hjelp til å finne ut om dette stemmer.

 

Han het Ole Thorstein Hansen og ble født i Tune/Sarpsborg 20. mars 1913. Han bodde fortsatt hjemme hos familien sin i 1929 (ifølge kommunal folketelling), så han må ha dratt på sjøen på et tidspunkt etter dette.

 

Jeg har bladd meg gjennom rullene fra Sarpsborg mønstringskontor på Digitalarkivet uten hell - men så vidt jeg kan se inneholder de kun opplysninger fram til 1934, og han kan jo ha blitt registrert etter dette. Er disse opplysningene i så fall klausulert? Eller er det mulig å finne ut av dette?

 

Jeg vet ikke med sikkerhet at han mønstret på i Sarpsborg, det kan like gjerne ha vært i Fredrikstad - men altså antakelig en gang på 1930-tallet.

 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Thomas Hansen

Ok, takk for svar. Jeg var usikker på om de etter 1934 kunne være klausulert, men hvis alt ligger ute skal jeg nok klare å bla meg gjennom.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Odd Halvorsen

Ikke alle rullene ble i sin tid mikrofilmet. De som ikke ble filmet er ikke ute på nett. Men registeret skal visstnok dekke alle. For Sarpsborg mønstringskrets er hovedrulle 8 (1933-1949) og annotasjonsrullene 7 og 8 ikke skannet. Opplysninger om patentnumre fra ruller som ikke er skannet  kan rettes til oss på  e-post. Det er ikke taushetsbelagt informasjon i disse rullene. 

 

Vennlig hilsen

 

Odd Halvorsen, Statsarkivet i Oslo

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.