Gå til innhold
Arkivverket
Stian Høiset

Brev fra 1868

Recommended Posts

Stian Høiset

I oppryddingen etter min fars død kom jeg over et brev fra 1868. Det er et brev fra min tippoldefar John Thorsen Holte på reise, i Sauherad, til hans bror Aasulf, bosatt i Drangedal. Så mye skjønner jeg.

 

Men jeg klarer ikke å lese det, helt. Jeg formoder at det er ganske trivielt. Hvis noen har tid og anledning til å forsøke en transkripsjon, hadde jeg satt pris på dét. Og hva gjør man med et brev fra 1868 man ikke kan lese, selv?

post-80-0-71858300-1424599536_thumb.jpg

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gunnar Sigdestad

Eindel av dei uleselege orda er gissing:

Kjære Broder

Da jeg begynder at lenges <efter> Hjemmet kan jeg antag[e] at baade du og Min familie ønsker at høre noget fra mig jeg har Gudskelov hilsen og lever vel vi er nu paa Reisen fra Sauhered til Næshered vor vi tæker[?] at blive færdig i næste uge Saa har vi Hiterdal tilbage Men da der ikke er Klaget saa vil vi naturlig ikke blive saa længe der som i de andre Præstejel. vi tror at vi skal komme jem til Dyrskuet paa Tørnæs du for hilse Liv at for Ordne sig saa at hun ikke bliver forlegen om der skulde komme folk naar næsste[?] Dyrskue bliver. Jeg har været Paa Floni hos Ole og Halor og skal hilse dig saa mange Gange fra dem bege
Hils min Moder samt Kone og Børen fra mig vær du med familie hilset og lev vel

Søboden den 22 August 1868

John Thorsen Halle

vis det staar til hjeme som almindelig behøver du ikke at skrive mig til da det er usikert vor vi er i modsatfal kan du adresere Brevet til Hiterdals Postabneri

John Halle

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.