Gå til innhold
Arkivverket
Lars E. Øyane

LØYST: Tyding av bustad i Nykyrkjesokni i Bergen 1792 og 1795?

Recommended Posts

Lars E. Øyane

I konfirmasjonslistene frå Nykyrkja i Bergen finn eg mellom anna desse søskeni:

 

Lars Jørgensen 16 år "af Bethlehems skole" med opphald hjå Jørgen Persens enke i (hussmuget?) vart konfirmert i Nykyrkja i Bergen i 1792 - (http://www.arkivverket.no/URN:kb_read?idx_kildeid=8734&idx_id=8734&idx_listetype=kf&idx_kjonn=b&uid=ny&idx_side=-16) - litt nedanfor midten på høgre side!

 

Guri Jørgensdatter 17 år med opphald hjå "Moderen Jørgen Persens enke i (hussmuget?)" vart konfirmert i Nykyrkja i Bergen i 1795 - (http://www.arkivverket.no/URN:kb_read?idx_kildeid=8734&idx_id=8734&idx_listetype=kf&idx_kjonn=b&uid=ny&idx_side=-19) - heilt nede på venstre side!

 

Kva er det for ein bustad det vert referert til for desse søskeni?  Det ser ut som hus smuget, men det gjev jo ikkje meining...

 

Eg takkar so mykje på førehand for alle gode tips!

Endret av Lars E. Øyane

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Else B. Rustad

Jeg leser det som Kns. Smg. begge steder, men er lite kjent med adresser i gamle Bergen, så hva det evt. står for, vet jeg ikke. Knøsesmuget, kanskje??

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Anne-Lise Hansen

Vet ikke om dette er samme adresse, men når Jørgen Persens dødfødte datter gravlegges 29. april 1790, http://da4.uib.no/cgi-win/webcens.exe?slag=visbase&sidenr=1&filnamn=bedo1668&gardpostnr=32399&personpostnr=32399#nedre

bor de i 21-90, som tilsvarer Landaassmuget 14: http://da4.uib.no/cgi-win/webcens.exe?slag=visbase&sidenr=8&filnamn=bgrodem&gardpostnr=2542&merk=2542#ovre

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Lars E. Øyane

Hjarteleg takk til Else og Anne-Lise for spennande innlegg!

 

Eg har tru på Knøsesmuget.  Dette smuget ligg på grensa mellom Nykyrkjesokni og Domkyrkjesokni og høver godt med adressa der Jørgen Pederson budde då han døydde i 1789!  Knøsesmuget må vera rett svar, og problemet er med dette løyst!

 

Jørgen Persen i Landaassmuget med eit dødfødt barn, må vera ein annan Jørgen Pederson!

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.