Gå til innhold
Arkivverket
Hedda

skoleoppgave- familiegranskning

Recommended Posts

Hedda

Hei, jeg kommer fra Kristiansand Katedralskole Gimle og har fått i oppgave og skrive om en i familien som hadde en viktig rolle under krigen. Jeg har valgt min mormors onkel:Kristoffer Gretland som var politi og bodde på østlandet. Han var med og hjalp nordmenn og andre flyktninger over svenskegrensen helt til han til slutt måtte dra dit selv.  Jeg har funnet navnet hans i svenske forretningspapirer men kan ikke finne noe mer om han eller andre folk som var med og hjelpe til med denne flyktningen, kunne dere ha hjulpet meg med dette?  Jeg tenkte jeg ville få fram i fremføringen min at ikke all politi hjalp tyskerne, noen gjorde også motstandsarbeid. Kanskje dere også har noe relevant informasjon om politiet jeg kunne ha brukt ?


 


Kristoffer bodde opprinnelig fra Greåker, men kan ikke finne noe spor fra denne tiden.  


 

Hilsen Hedda Dolsvåg

Mail: hedda_dols@hotmail.com

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Anette S. Clausen

Digitalarkivet har lite kilder som er relevant for deg i denne sammenhengen.

 

Riksarkivet sitt vårslipp 2012 fokuserte på flyktninger til Sverige under andre verdenskrig http://www.arkivverket.no/arkivverket/Bruk-av-arkiver/Nettutstillinger/Riksarkivets-vaarslipp-2012Det er mulig det materialet kan gi deg noe informasjon, men jeg tror at Riksarkivet er best kompetent til å svare deg og gi deg tips om hvor du skal finne informasjon. Jeg flytter derfor spørsmålet ditt til dem. 

 

Lykke til med oppgaven!

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.