Gå til innhold
Arkivverket
Randi Toreskås Holta

Skifte etter Auver Talleivson Lundehall død 1653

Recommended Posts

Randi Toreskås Holta

I Fyresdal gards- og ættesoge bind II side 1006 refererer Steinar Marvik til et skifte etter Auver Lundehall som skal være registrert "før jol 1653". Skifteprotokollene på Digitalarkivet går ikke så langt tilbake. Vet dere hvor jeg kan finne dette skiftet? Han skal ha drept hele sin familie med unntak av to voksne døtre, så det kan hende det finnes en etterforskning av dette også?

 

Fyresdal gards- og ættesoge sier at en av de voksne døtrene til Auver (Hæge) var gift med Åsmund Tovson Fjalestad i Nissedal. Nissedal bygdebok sier imidlertid at Åsmund Fjalestad var gift med Hæge Ulvsdatter Tveitane. Det er flere grunner til at det siste skurrer, så kanskje skiftet etter Auver Lundehall kan gi et spor? (Han kan selvfølgelig ha vært gift med begge i tur og orden, men brikkene faller ikke helt på plass der heller.)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Statsarkivet i Kongsberg

Til Randi Toreskås Holta

 

Det ser ikke ut til at vi verken har så gammelt skiftemateriale eller så gamle tingbøker i arkivet til Vest-Telemark sorenskriver (tidligere Øvre Telemark vestfjellske sorenskriveri) som Fyresdal hørte under. Vi kan heller ikke se at det er skiftedesignasjoner fra 1650-tallet i arkivet til Bratsberg len og amt.

 

Det kan være at du kan finne noe i Diplomatarium Norvegicum Fyresdal. Den er tilgjengelig på Nasjonalbibliotekets sider: http://urn.nb.no/URN:NBN:no-nb_digibok_2007111412001

 

Du kan også spørre Riksarkivet om de har aktuelt materiale. Da det kan være arbeidskrevende å finne eventuelt relevant materiale, anbefaler vi deg å ta kontakt med dem på e-post som er: riksarkivet@arkivverket.no

På forumet er hovedregelen at vi besvarer ”spørsmål om en eller et fåtall opplysninger som krever oppslag i én lett identifiserbar” arkivkilde.

 

Vennlig hilsen

Statsarkivet i Kongsberg

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Randi Toreskås Holta

Takk for svar! DN Fyresdal har jeg forøvrig allerede sjekket med negativt resultat.

Hilsen Randi

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.