Gå til innhold
Arkivverket
Jorun Elisabeth Pedersen

Saker i rettsvesenet om min tipp, tipp, oldefar.

Recommended Posts

Jorun Elisabeth Pedersen

Hei

Min tipp, tipp oldefar var fengslet i Kristiania antagelig tidlig på 1800 tallet, muligens etter en eiendomstvist med håndgemeng der han skadet noen. Han het Peder Andersen, født 1786, død 1861, fra Øyer i Gudbrandsdalen (Bjerknavnet er også involvert). Han ble senere forvist Nordover og havnet i Talvik i Finnmark, han arbeidet på Kobberverket der og etablerte ny familie der (min slekt) da hans kone i Øyer døde (han hadde flere barn fra sitt første ekteskap i Øyer). Finnes det noen beskrivelser av han i forbindelse med fengslingsdommen?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Odd Halvorsen

Dette blir en litt for stor undersøkelse til dette forum. På arkivportalen er det under serien domsakter i arkivet etter Akershus festnings slaveri og arbeidsanstalt  lagt ut et register som Tom Larsen har produsert (arkivportalen har nok nerveproblemer for tida, så jeg får ikke lagt ut lenke). Her er det flere Peder Andersen å velge mellom. Ta kontakt med oss på e-post så skal vi se nærmere på det. 

 

Vennlig hilsen 

Odd Halvorsen, Statsarkivet i Oslo 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.