Gå til innhold
Arkivverket
Malini Breivega

Audun Schanche Olsen

Recommended Posts

Malini Breivega

Hei,

 

Jeg leter etter informasjon om min mormors onkel Audun Schanche Olsen, født 16.08.1909 i Sandnes. Den 26.01.43 ble han arrestert av tyskerne i Stavanger. Senere ble han sendt til Grini og så videre til Sachsenhausen (30.09.1943), og var der til krigen var over.

 

Jeg ønsker å finne ut hvorfor han ble arrestert, og om tiden han satt på Grini og Sachsenhausen. Hans fangenummer på Grini var 6303, og i Sachsenhausen 71971. All informasjon blir satt stor pris på.

 

 

Mvh

Malini Breivega

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Jan Alsvik

Hei!

 

Vi har ikke arkiv som kan vise noe om arrestasjonen. Siden han ble videresendt til Grini og Sachsenhausen, så regner vi med at Riksarkivet kan bidra med opplysninger om Grini-oppholdet.

Du kan like gjerne bruke e-post-adressen ved henvendelse dit: riksarkivet@arkivverket.no

 

Når det gjelder Sachsenhausen, så er det jo kommet ut bøker som kan fortelle mer generelt om hvordan forholdene var der. Det er register i disse bøkene, og du kan se om Audun Schanche Olsen er nevnt der. Når det gjelder spørsmålet om hvorfor han ble arrestert, så kan det muligens stå noe om dette i bøker som omhandler krigen i Sandnes.

 

Jeg ser også at han er omtalt i Årsbok for Sandnes historie- og ættsogelag nr. 14, fra 2011, ref. artikkelen som i innholdsfortegnelsen heter:

 Astrid Schanche Kristoffersen: Audun Schanche Olsen.

 

Med hilsen

 

Jan Alsvik

Statsarkivet i Stavanger

 

 

 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.