Gå til innhold
Arkivverket
Harald G Olsen

Bilderegister

Recommended Posts

Harald G Olsen

Jeg har begynt å skanne 3000 bilder til privat arkiv. Bildene er ca. 100 år gamle og på noen står det hvem som er på bildene. Jeg må selvsagt ha et register til arkivet, hvor det står, fotograf, når tatt, avbildet person osv, men hvordan skal man lage et slikt register?

 

Excel? Word? Programmer laget for dette?

 

Noen som har noen tips?

 

Harald

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Niels Hegge

Jeg bruker gratisprogrammet Picasa til å holde orden på mine bilder, både nye og skannede. Jeg vet det er flere andre program, både gratis og de som koster noe. Mitt forslag er derfor det samme som for alle andre program. Prøv selv, legg inn bilder og se om det fungerer for deg.

 

Skannede bilder legger jeg inn i mapper sortert på når de er tatt. For hvert bilde legger jeg inn informasjon som etiketter. Vet jeg hvor det er tatt bruker jeg funksjonen "plass" for å legge det inn i Googlemaps. Ansikt gjenkjennelse er også en morsom funksjon som kan vise på likheter mellom slektninger. All informasjon som legges inn blir lagret i bildets "metadata" og kan vises også i andre program.

 

Når alt er innlagt, så er det enkelt å søke, gjøre album etc etc.

Endret av Niels Hegge

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.