Gå til innhold
Arkivverket
haugland

Figenschou, Lars - Tanzania

Recommended Posts

haugland

I boken "White Hunters: The Golden Age of African Safaris" av Brian Herne omtales en mann ved navn Lars Figenschou. Lars Figenschou hadde blant annet en sønn, som også ble døpt Lars. Denne sønnen var f 9 Jun 1933 i Arusha, Tanzania og døde 11 Nov 1999. Lars jr hadde b l a en sønn som ble døpt Carl Olaf(denne mener jeg bor i Portugal), videre var det også en datter Daphne, hun bor i Nairobi, Kenya. Lars sr bygget opp den farmen som senere ble filmsted for b l a TV serien "Daktari" og flere andre filmer. Lars sr og jr var begge kjente Safariledere og omgikk b l a med personer som Hemingway og Bror Blixen. Det jeg har spurt meg om er om disse Figenschou folkene har sine røtter i fra Norge, Troms/Tromsø, hvis ja, så er det litt merkelig at en ikke har hørt om dette ? Disse to Lars karene var kjente personligheter i den gamle kolonitiden i Afrika.

Navnene Lars og Carl Olaf høres så norskt ut at jeg ville tro Norge er opprinnelseslandet for den første Figenschou som bosatte seg i Tanzania/Kenya.

 

Kjenner noen til denne/disse personene.

 

Mvh

 

 

Jan-Erling

Ble litt stokking i dette innlegget, kom 2 ganger. Så dropp dette og gå til neste innlegg om samme emne !

 

Jan-Erling

Endret av Jan-Erling Haugland

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.