Gå til innhold
Arkivverket
Aase R Sæther - Gloppen

Skifteprotokoll Nordfjord - skipreide?

Recommended Posts

Aase R Sæther - Gloppen

Eg brukar skifteprotokollane for Nordfjord svært mykje, og har hatt ein grei tilgang til registeret gjennom gamle DA - det er det same registeret som kjem opp, eller burde kome opp, når ein trykkjer Gå til database.

 

I det siste har dette vore svært tregt, og gjerne ikkje kome opp i det heile, så då har eg prøvd å gå inn via Finn kilde - Skiftemateriell. Då ser eg at det ikkje finst same søkjefelta som på det gamle, og at eg ikkje kan søkje på Skipreide. Det gjer søkjemetoden nesten ubrukeleg for meg, og eg lurer på om det er noko eg overser; kan eg søkje på skipreide på nokon måte via "nye" DA?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Anette S. Clausen

Aller først må jeg beklage at de gamle nettsidene er ustabile for tiden. Vi undersøker saken.

 

Dernest hva gjelder søk etter skipreide i skifteprotokoller på de nye nettsidene. Søkefeltet er der, men det er skjult bak lenken "Vis flere felt". Gi beskjed om det skulle være søkefelt du savner. Søkeskjemaet for skifteprotokoller er et generelt skjema som skal brukes på alle søkbare skifteregistre, vi har mange felt søkbare, men ikke alle. 

 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Aase R Sæther - Gloppen

Mange takk for kjapt og godt svar! Det viser berre at de har eit godt produkt og at det er mykje eg framleis ikkje har fått med meg.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Aase R Sæther - Gloppen

Eg kjem tilbake med eit nytt spørsmål: Korleis er sorteringsprinsippet ved søk? Eg skriv inn Glo* på skipreide, og forventar at eg då skulle få fram alle skifte frå Gloppen, i den rekkjefølgja dei står i protokollen, men det får eg ikkje. Fyrst kjem alle som i tillegg til skipreide Glop* også har gardsnamn Glop*. Ikkje heilt logisk etter mitt syn -

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Anette S. Clausen

Ved søk vises dataene i den rekkefølgen de ligger i den bakenforliggende databasen og der er de lagt inn etter slik de lå i filen de ble registrert i. Mao. hvis de er transkribert i kronologisk rekkefølge blir de også liggende slik hos oss og skal også vises i kronologisk rekkefølge. 

 

I den ene basen for Nordfjord så fungerer søket som det skal, men jeg ser at i samlebasen (1690-1853) så oppfører trefflisten seg på en annen måte. Her må jeg undersøke litt og se hva som går galt.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.