Gå til innhold
Arkivverket
Jørn Olsen

Niels Gielstrup i Bragernes

Recommended Posts

Jørn Olsen

En venn av meg har kommet med denne problemstillingen:

Blant mine aner har jeg Maren Jensdatter i Drammen (Bragernes). Maren giftet seg i Bragernes kirke den 31. januar 1708 med Niels Herchulsen Gielstrup, buntmaker. Etterkommerne, i alle fall den grenen jeg tilhører, brukte navnet Hammer, uten at jeg klarer å se hvor det kommer fra. De var buntmakere på Bragernes. Maren døde nok i november 1739 og ble gravlagt på Bragernes kirkegård. Skiftet etter henne startet 1. desember 1739 og ble avsluttet 12. mars 1740.

Jeg vet at Maren hadde en bror, Johan (Johannes, Jan?) Hagelsteen, parykkmaker på Strømsø, Drammen. Han skal være født i Christiania i 1683, gift 1708, borgerskap 1716,nevnt på Strømsø 1720, enkemann 1763, død 1771.

Hvem var Johan og Marens far? Kan Jensdatter være feil for Jansdatter? (En Jan Hagelsteen/Hovelsteen nevnes som gullsmedsvenn hos Jacob Jensen Smidt på Strømsø i 1768 - oppkalling?).



mvh Jørn Olsen

http://www.eidangerslekt.org/

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Jørn Olsen

Takk skal du ha Berit.

 

Dette er nok ikke det letteste å finne ut av. Jeg bringer denne og ev. andre "biter" som kommer frem videre, så får vi se.

 

 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Jørn Olsen

Takk for det også Berit. Jeg var nok innom hos Lassen, men kom aldri til Delgobes slurverier. Jeg tar det med meg. Det kan være noe av opplysningen som lå til grunn her kommer herfra.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.