Gå til innhold
Arkivverket
Arnt Flønes

Olga Bertine Aune - fikk kommunegaranti for å studere til lærerinne

Recommended Posts

Arnt Flønes

Min samboers bestemor hadde pikenavnet Olga Berntine Aune (18.04.1900 - 08.04.1986) og er omtalt i Åfjord Gårds- og slektshistorie 1875-2000, s. 760.

 

Foreldrene var Ole Hanssen (13.12.1866 - 24.05.1960) og Berntine Ovedie Hansdatter (15.08.1877 - 18.12.1907), som bodde i Åfjord kommune i Sør-Trøndelag.

 

I Åfjord Gårds- og slektshistorie står det bl.a. følgende om Olga Berntine:

 

"Fikk i 1920 et kommunegaranti verdi kr 2000,- for å studere ved Tromsø lærerindekursus mot at hun forplikter seg til å undervise i Åfjord i 5 år".

 

Vi lurte på om det fins dokumentasjon som viser bakgrunnen for at hun har fått denne kommunegarantien ? Det må vel ha vært gode karakterer eller noe slikt som kunne gjøre at hun fikk en slik mulighet, som sikkert ikke var vanlig for kvinner på den tida. Hvis det finnes arkivert brev, kopi av karakterutskrifter eller lignende som belyser dette nærmere, er vi veldig interessert i å få tak i kopier av dette, hvis det er mulig.

 

Har forespurt Åfjord kommune om kommunearkivet. De svarte at de har oversendt alt fra de gamle skolearkivene til IKA Trøndelag på Dora i Trondheim.

 

Kan dere hjelpe oss med dette ?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Solrun Hommedal

Hei

 

 

Viser til forespørsel om kommunegaranti, og beklager at du har måttet vente så lenge på svar. Det er flere arkivinstitusjoner som deler lokaler på Dora, men vi har ikke tilgang til hverandres materiale. Du må derfor kontakte IKA Trøndelag. http://www.ika-trondelag.no/ika/kontakt/

 

 

Med hilsen

Solrun Hommedal

Statsarkivet i Trondheim

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.