Gå til innhold
Arkivverket
Lars E. Øyane

Databasen for avlidne i Hafslo 1755-1920 - kvar er det vorte av merknadsfeltet?

Recommended Posts

Lars E. Øyane

Eg oppdaga her reint tilfeldig at merknadsfeltet som høyrer til databasen for avlidne i Hafslo, er borte frå databasen som ligg på Digitalarkivet!  Det gjeld til dømes opplysnngar om ektestand, status, namn på ektemake etc.

 

Kan eg få be om at det vert lagt inn att, og at det òg kjem i søkefeltet på individnivå?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Anette S. Clausen

Er det denne du tenker på? http://gda.arkivverket.no/cgi-win/webcens.exe?slag=visbase&gardpostnr=&personpostnr=&sidenr=1&filnamn=HAFSDOD

 

Vi foretar ikke korrigeringer på de gamle nettsidene. Jeg ser at den basen ble lagt ut i 1999 og jeg vil tro at den ikke har hatt med seg merknadsfeltet i det hele tatt, dermed er heller ikke merknader blitt overført til dataene som er flyttet til de nye søkesidene. Jeg ser i datafilen vi har fra 1999 som ble lastet opp til de gamle nettsidene, at det ikke er merknadsfelt i grunnlaget. Men det du etterlyser, sivilstand, ektemake osv. det er det jo felt for både på gamle DA og på de nye nettsidene, se f.eks http://gda.arkivverket.no/cgi-win/webcens.exe?slag=visbase&sidenr=1&filnamn=HAFSDOD&gardpostnr=4428&merk=4428#ovreog i nye DA http://digitalarkivet.arkivverket.no/kb/gr/person/pg00000000105809 Mht. ektemaken så har han/hun blitt flyttet ut som egen person på de nye nettsidene, sammenlign http://gda.arkivverket.no/cgi-win/webcens.exe?slag=visbase&sidenr=1&filnamn=HAFSDOD&gardpostnr=6735&personpostnr=6735#nedre og http://digitalarkivet.arkivverket.no/kb/gr/person/pg00000000332753 (ved en feil har pårørende blitt nevnt to ganger, dette er noe vi merker oss og skal få rettet etterhvert).

 

Så jeg mistenker at det du savner fra merknadsfeltet egentlig er ivaretatt. Det er fint om du gir beskjed hvis det er noe som fremdeles mangler.

 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Lars E. Øyane

Gode Anette!

 

Jau, det er rett fil du nemner.

 

No har eg sendt over til digitalarkivet@arkivverket.no (eg fann ikkje nokon annan adresse på deg!) ein kopi av den databasen som eg har og som i si tid vart "levert" av Yngve Nedrebø.  Eg meiuner det var ein gong tidleg på 1990-talet!

 

Grunnen til at eg ikkje har oppdaga denne feilen før, er nok at eg for det meste har nytta min eigen versjon, som jo inneheld merknadsfeltet!

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Anette S. Clausen

Filen er mottatt.

 

Ettersom vi har splittet den store basen din inn etter kirkebøker og flyttet informasjon om pårørende ut av merknadfeltet og inn som egen person (pårørende), så kan vi ikke benytte oss av dataene slik du har sendt dem. Vi vil bruke filen som underlag og foreta korrektur på dataene vi har publisert og få inn de opplysninger som mangler. Jeg ser at vi i noen tilfeller har plassert den pårørende som avdød der det er udøpte barn som dør. Medisinske dødsårsaker etter 1900 legger vi ikke ut, så dette vil ikke komme med uansett.

 

Vi har en liten samling av data som må gjennomgås, så dette er ikke noe vi kan gå løs på nå, men vi legger det i køen av opprettingssaker så kommer vi til det etterhvert.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.