Gå til innhold
Arkivverket
Kjetil Øvregaard Østebø

Er Johan Schrøders kone Maren begravet fra St. Jørgens i Bergen

Recommended Posts

Kjetil Øvregaard Østebø

Hei,

 

leter etter begravelsen til en av mine formødre i Bergen. Relativt langt nede på listen under 17. søndag p trinitas (28/9) 1749 finnes det en Johan Schrøder. Kan noen hjelpe meg med hva som står i denne forbindelse? Gjelder det en begravelse? Og står det Johan Schrøders Maren? Hva står i så tilfelle etter Maren?

 

Permanent sidelenke: http://www.arkivverket.no/URN:kb_read?idx_kildeid=8742&idx_id=8742&uid=ny&idx_side=-11
Permanent bildelenke: http://www.arkivverket.no/URN:NBN:no-a1450-kb20070418610548.jpg

 

Dersom det faktisk dreier seg om Maren gift med Johan Schrøders begravelse, vet noen om det er mulig å finne mer informasjon om Maren i denne forbindelse? Finnes det pasientjournaler eller lignende for hospitalets spedalske fra denne perioden?

 

Mvh

 

Kjetil

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Else B. Rustad

Johan Schrøder var en av fadderne i en barnedåp. Barnet var født utenfor ekteskap, og det en ganske lang tekst som omhandler faren, moren, hvem som bar barnet samt fadderne. Om Johan står det slik: Johan Schrøder var en Svend hos Jørgen Lande(?) i Marken. Jeg er litt usikker på etternavnet til sistnevnte.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Kjetil Øvregaard Østebø

Hei Else, tusen takk for hjelp:-) Her er det nok jeg som har bommet litt. Søkte på gamle digitalarkivets database og fant en Maren Schrøder begravd i september 1749 i StJ. Antok at dette var St. Jørgens, og da var denne Johan Schrøder den eneste jeg fant (Maren jeg leter etter var nemlig gift med Johan Schrøder), tenkte da at det måtte være her det sto noe om dette. Søkte nå nettopp etter henne i den nye databasen, og da fikk jeg opp at informasjonen var hentet fra domkirkens protokoller. Ved å lete litt i disse fant jeg så ut at det var en kirkegård under domkirken kalt St Jacob, her fant jeg så Maren Schrøder.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Else B. Rustad

Så fint at du fant ut av dette, Kjetil :)

 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.