Gå til innhold
Arkivverket
aud kristiansen

Kildeinformasjon: Akershus fylke, Nannestad, Ministerialbok nr. I 13 (1873-1880), Fødte og døpte 1880, side 36.

Recommended Posts

aud kristiansen

Jeg trenger hjelp av tydning av foreldrene til Hilda karoline linje 4 under piker, er det noen som greier å tyde boplassen til faren Peder Nilsen.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Torgeir D Teigum

Hei Aud, jeg tror det kan være Peder Nilsen Ringstadeie fra Søndre Land. Han er min omstreifende oldefar, og han hadde en rekke barn med forskjellige kvinner i store deler av Østlandsområdet. Han oppga litt forskjellige for- og etternavn og fødselsdata gjennom hele "karrieren", men var født 29. september 1857 på plassen Bjørlieie i Hof. Faren het Nils Pedersen og moren Kristine Kristiansdatter. Han døde i 1917 i Skjåk, hvor han giftet seg i 1901. Men også etter dette pådro han seg et farsskap i Gausdal. Han satt også på Botsfengslet for tyverier på slutten av 1870-tallet, og i (ca.) 1905 ble det gjennomført en rettslig undersøkelse, både for å avklare hans hjemstavnsforhold og eventuelle bigamisaker.
 

Mvh
Torgeir

 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.