Jump to content
Arkivverket
Reidun Søbstad

Tårnhus i Leinstrand

Recommended Posts

Reidun Søbstad

Hei

jeg har fått følgende forespørsel pr e-post fra Trond Ramsøy som jeg ikke kan svare på:

 

Ser att du har jobba litt med slektshistorien på Søbstad i gamle Leinstrand Kommune Kona mi er fra Tårnehuset på Huseby . Veit du kva tid det var skilt ut fra Søbstad . Me prøver og finne ut kor tid det var Bygd . 

 

Er det noen av dere som kjenner til Tårnhus i Leinstrand?  

mvh

Reidun Søbstad

Share this post


Link to post
Share on other sites
Solrun Hommedal

Hei

 

 

Det kan finnes noe informasjon om bygget i våre arkiver, men dette materialet er ikke skannet. Vedkommende må derfor komme på lesesalen for å se i materialet selv. Det kan finnes informasjon i iblant annet branntakstprotokoller, skiftemateriale og i det kommunale byggesaksarkivet. Hvor mye informasjon som finnes vil være avhengig av ca hvilken periode huset ble oppført. Det kommunale byggesaksarkivet har ikke nødvendigvis så mye informasjon fra byggenes eldste tid, da reglene for hva som måtte søkes om, og hva som skulle bevares, har endret seg. For å finne frem i byggesaksarkivet må dere har informasjon om gårds- og bruksnummer, samt nåværende og eventuelle historiske adresser for gården.

 

Branntakstene er beskrivelser av bygninger i forbindelse med forsikring. Vi har branntakster for de fleste områder i Trondheim, og de omliggende kommunene, fra 1880 og fremover. Dersom bygget er satt opp før dette vil det ikke nødvendigvis fremkomme nøyaktig når bygningen ble oppført. For å finne frem her trenger dere også kjennskap til eiendommens gårds- og bruksnummer, adresse og eiendomsnavn. Dere kan også finne informasjon om eiendommen i skiftematerialet. For de eldste periodene har vi registerkort sortert på gårdsnavn, og i enkelte perioder finnes det register i skifteprotokollene.

 

Det finnes også litteratur som kan gi informasjon om gamle bygg og gårder. Bokserien "Norges bebyggelse" har informasjon om, og bilder av husene, i de ulike kommunene. Bindene for Trøndelagsfylkene er relativt gode så det kan finnes informasjon der, dersom eiendommen var bebodd da bøkene ble utgitt på 50- og 60-tallet.

Statsarkivet i Trondheim og Trondheim byarkiv m.fl. deler lesesal, så dere kan komme på ett sted for å lete i både de statlige og kommunale kildene. Lesesalen er åpen 9-15 mandag-onsdag og fredag, på torsdager har vi langåpent til 18.

 

 

Med hilsen
Solrun Hommedal 
Statsarkivet i Trondheim

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.